Buat keluarga pencinta kucing pasti akan berasa bimbang dan sedih bila melihat kucing peliharaan yang dianggap sebagai ahli keluarga jatuh sakit. Bolehlah dikatakan sama situasi dan perasaannya bila melihat anak sendiri yang demam.

Kucing perlu diberi ubat dengan segera agar cepat sembuh. Selain itu, jangan lupa kucing juga perlu diberi supliment dan ubat cacing dalam tempoh tertentu untuk memastikan kesihatan kucing ditahap yang bagus.

Pun begitu, bukan mudah sebenarnya untuk kita memberikan ubat kepada kucing kesayangan. Tersilap cara ubat tidak berjaya ditelan bahkan lebih teruk lagi bila kucing mula bertindak kasar dengan mencakar kita kerana tidak selesa dengan cara pemberian ubat yang kita lakukan.

IKLAN

Hakikatnya, ada teknik yang boleh dipraktikkan dengan cara yang betul dan hasilnya cukup mudah untuk pastikan memberi kucing makan ubat.

Ini sebagaimana perkongsian video di laman TikTok oleh @ikahazira, rupanya ada dua teknik yang boleh kita lakukan untuk memberi ubat kepada kucing dengan mudah dan pantas.

IKLAN
@ikahazira1234tq Nureal My Niece for video##catlovers ##fyp♬ original sound – Ika

Meninjau di ruangan komen, ramai juga warganet turut berkongsi cara dan tip memberi kucing ubat malah ada juga berkongsi pengalaman dicakar kucing semasa proses beri ubat.

Bila Buat 2 Teknik Ni Rupanya Senang Sangat Nak Bagi Kucing Makan Ubat. Sekelip Mata Pil Berjaya Ditelan! Bila Buat 2 Teknik Ni Rupanya Senang Sangat Nak Bagi Kucing Makan Ubat. Sekelip Mata Pil Berjaya Ditelan! Bila Buat 2 Teknik Ni Rupanya Senang Sangat Nak Bagi Kucing Makan Ubat. Sekelip Mata Pil Berjaya Ditelan!

IKLAN

Sumber : @ikahazira1234

Nak macam-macam info? Join channel Telegram keluargagader club

Mencari bahagia bersama KELUARGA?
Download dan baca sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI