Sedangkan hadapi kehilangan sesuatu pun kita dah rasa sedih, apatah lagi bila dengan rela hati nak melepaskan sesuatu yang banyak kenangan dan jasanya. Misalnya bagi pelakon dan selebriti, Tya Arifin jelas tidak dapat menahan sebak apabila terpaksa melepaskan kereta utama miliknya dan suami, Ashraf Khalid, semalam.

Perkara itu dikongsikan di Aplikasi Tiktok dan Instagram miliknya, yang mengakui terlalu banyak kenangan indah bersama keluarganya sepanjang lima tahun bersama kenderaan itu.

“Banyak kenangan disini. Kita penat, Bahagia, sedih, tawa dia’ (kereta) tahu. Hantar ke sana ke sini. Hari ini kita kena relakannya.

 

“Sedihnya. Selepas kereta sudah dihantar, baru rasa kehilangan,” tulis Tya.

Menerusi hantaran yang sama, melihatkan suaminya, Ashraf Khalid seperti tidak mampu menahan sebak sehingga mengalirkan air mata saat momen sedih itu terjadi.

IKLAN

Dalam pada itu, menerusi satu hantaran lain pada laman yang sama, Tya meluahkan rasa rindu yang teramat pada keretanya yang sudah dianggap sebagai ‘kekasih.

“Bila Dah Tak Ada, Baru Rasa Kehilangan”-Tya Arifin, Suami Sebak Lepaskan Kereta Kesayangan

“Perasaan melepaskan kereta yang sudah bersama hampir lima tahun seperti melepaskan kekasih lama. Ya, kereta ini sudah dianggap kekasih.

“Setiap hari bersama-sama, pergi dia ambil. pulang dia hantar. Jika keletihan, boleh tidur.

IKLAN

“Perasaan sedih kecewa, nangis, ketawa, dirakam dalam memori kereta ini.

“Hari ini terakhir bersama kamu, melepas kamu kerana sudah tiba saatnya kamu mulai hidup yang baru dengan orang lain. Sama seperti bercinta, harus melepas sesuatu untuk yang lebih baik.

“Terima kasih kereta atas sejarah manis, kebaikkan dan kenangan kita selama ini,” tulisnya pada kapsyen.

IKLAN

Sekadar info, Tya Arifin dan Asyraf Khalid telah mendirikan rumah tangga pada 1 November 2015 dan dikurniakan sepasang cahaya mata, Ariff Jiwa, 6 dan Azzahra Jiwa, 3 tahun.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tya Arifin (@tyaarifinnw)

Sumber : Instagram Tya Arifin

Dapatkan Telaga Biru Pakej Kenal Jawi Kenal Al Quran Set dengan kos diskaun RM5, KELGST5 di sini

 

Mencari bahagia bersama KELUARGA?
Download dan baca sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI