Bila isteri sudah berdiet dan nampak perubahannya tentu mahu juga dipraktiskan kepada suami agar sama-sama bukan sahaja kurus malah sihat.

Atas sebab ini juga, seorang isteri ini melancarkan misi kurus buat suami dengan pengawalan diet yang cukup mudah. Malah menurutnya juga lebih menjimatkan.

Ketahui lanjut usaha yang dilakukan dan bolehlah diamalkan.

Misi Kurus untuk encik suami berjaya. 3 bulan betul-betul fokus.

Kos makan pagi dengan telur rebus MURAH
Kos makan tengahari juga MURAH sebab makan sayur je, nasi pon separuh je..
Kos nak buat sup kurus MURAH

Juice ni optional untuk yang nak continue gaya hidup sihat.. tiada paksaan.. minum juice + air kosong banyak sebab nak sehat tu penting.. less kan consume DAGING.. banyakkan sayur dalam masakan harian.. Seeloknya minum juice atau makan terus fruits..di awal pagi untuk kesihatan.. boleh baca artikel Dr.Noordin Darus mengenai cara elak & kawal penyakit diabetic aka kencing manis..dengan cara makan fruits awal pagi…

Pagi : Juice + Telur rebus ( rebus 4-5 minit sahaja )
( skali makan 3 biji )
Tengahari : Nasi 1/2 cawan + Sayur + Ulam @ fruits ( less makanan berminyak @ Goreng )
Malam : #SUPKURUS sebelum maghrib dah makan @ Lepas jam 6pm Hanya Minum Air atau juice sahaja..
Nota Penting : Sentiasa Apply Intermittent Fasting sepanjang 3 bulan proses nak selim ni..

Result:
Januari 89kg
March 82kg
7kg turun!!!!! Alhamdulillah…

Misi : Raya ni nak cuba 77kg.. so 5kg lagi.. chaiyok2.. bulan puasa lagi senang nak selim…

En suami memang susah nak turunkan berat badan.. tapi bila dia apply cara saya diet selama ni untuk maintain berat badan tak naik lepas bersalin..( orang pompuan bukan senang nak maintain kurus lepas bersalin tau.. walaupon zaman muda-muda  dia kurus macam lidi ) Dia BERJAYA!!!!!.. ingat lagi resepi #SUPKURUS yg viral Januari haritu? + #SOFTBOILEDEGGwtVEGE + #BANANAOATMEAL + Combine dengan intermittent fasting memang akan nampak kesannya khas untuk individu yang metabolisma rendah..

Bulan April ni dah start dengan cara #FRESHJUICE Uols disarankan ada juicer kat rumah.. kami pengguna tegar produk #PhilipsMalaysia.. nanti zt snap pic philips juicer ni..


( Model : HR 1922 ) highly recommended.. laju.. dapat 90% juice dari fruits.. Stage ni bila berat badan dah turun.. uols kena teruskan dengan sup kurus + intermittent fasting + exercise dan tambah lagi 1 benda baru dalam proses kurus ni.. MINUM JUICE!!!! Yesss fresh juice bukan yang kotak tu ya…

April mission saya untuk bantu flat kan tummy en suami.. berat badan dah turun.. so lemak-lemak kena kasi flat jugak… Semua ni sangat membantu… Dari XL sekarang dah L.. saya cakap tak perlu jadi M.. L pon ok … M tak sesuai untuk Bapak Budak..ahaks…
Nanti uols boleh review video juicer brand Philips ni.. zt ada letak Kat wall fb zt ya…

Nota PENTING: Juice selain bagus untuk diet.. digestion + juga bagus untuk kulit.. so 3 in 1 dapat.. KURUS + SIHAT + CANTEK!!! Tak nak ke????

IKLAN

Pilihan juice yang sedap uols Google je..nanti buat ya…Zt selalunya buat juice ni kat rumah..

Carrot


Kiwi


Oren

IKLAN

Dragon fruit

Tembikai

Carrot mix Oren mix manggo

Celery mix carrot

Tomato Honey Cherry

Pssttt ramai tegur en suami dah selim…. So menjadi la ye???

Sumber : Khairuzetti Zaini  Collections via MAHN