Tak sah kalau tidak singgah membeli setiap kali melalui kawasan yang menjual air. Tambah-tambah lagi air kesukaan anak-anak. Walaupun mungkin sedap, tetapi hati-hati kerana air yang dibuat diluar sana lebih manis.

Buat ibu-ibu yang ingin memikat hati anak-anak supaya tidak membeli air diluar, apa kata anda sediakan sendiri di rumah. Lebih mudah, jimat dan paling penting dapat dikawal terutama sekali penggunaan bahan pewarna mahupun gula di dalamnya.

Jom cuba  AirSunquick Ala Vitagen yang dikongsikan oleh Saleha Maarof.

Selamat mencuba.


AIR SUNQUICK ALA VITAGEN ANAK TAK BEREBUT MINUM ?

Opss, nanti dulu.
Kalau pun korang memang dah ramai yang tahu, sokay jee tau.

Sal kongsi resepi air sedap ni pada yang belum tahu keasyikkan air ni. lagi-lagi musim panas yang amat ni. Subhanallah terik kan.

Sekali sal try, anak anak kata, sedap nyaaa mama. Nak lagi nak lagi. Asben sal pun kata sedap laa. Eksaited laa sebab kita try jadi kan hehe.

Rasa pun best. Ikut citarasa tau kalau tak suka manis tu. Jangan kata air potong kaki lak. Terpotong bebetul nanti baru tau hehe.

Bahan bahan

Pati sunquick
Susu pekat
Air suam
Ais

 

Cara buat yang mudah.

IKLAN

1. Sediakan air suam suam je. Just nice tak panas tak sejuk untuk elakkan susu pecah.

2. Yang sal baca katanya masukkan susu dulu. Kacau bagi sekata elok.

3. Letak ais dulu, baru letak pati sunquick tu.

4. Boleh perasakan tahap manis dia. Kalau manis lagi tambah je air ye.

IKLAN

Siappp. Sedap minum time panas ni tau.

Sempena nak puasa ni sal bantu mak mak hidangkan air yang sedap buat sendiri untuk anak anak kita. Jadi jimat sikit duit takyah beli air kan hehe.

Ada jugak kata kalau buat air strawberry pun boleh ikut cara ni. Pun sedap dieorang kata. Korang try jela dulu k. Tak salah cuba.

Moga resepi mudah air ala ala vitagen ni boleh buat anak anak puas minum tak berebut tak cukup cukup kan beli 5pek tu hehe.

So sal izinkan korang share air sedap manis diminum ketika dahaga dan panas ni.

Selamat mencuba.

#SalKongsiResepiAirSedap