Raya tak lama lagi, sudah tentu ada yang bercadang untuk make over rumah. Bagi yang mempunyai bajet yang murah tidak bermakna, tidak boleh melakukan transformasi untuk kediaman anda.

Yang penting kena kreatif walaupun bajet tak banyak. Menarik dengan perkongsian Cik Laila, telah berjaya transformasi deko rumah flatnya menjadi seperti sebuah kediaman  kondo.

Apa kata tengok hasilnya.

Ruang tamu yang dihias cantik.

Nak share deco simple-simple dari orang bujang ( berdua dengan adik pompuan). Walaupun rumah sewa ( flat ) tapi disebabkan suka ala-ala condo gitu.

Kita makeover slow-slow ikut kesesuaian bajet.. Alhamdulillah, selama 9 bulan menyewa bikin sikit-sikit..

Ada barang yang dari Eco, Mr DIY, Tesco, Ikea ,My OneShop, kedai perabot terpakai & ada yang buat sendiri.

Ruang santai dengan konsep ringkas tapi menenangkan

Ruang makan dengan konsep putih.

Ruang tahu sebelum transformasi

IKLAN

Sumber: Cik Laila

Nak macam-macam info? Klik channel Telegram KELUARGA  atau join keluargagader club

Keluarga Talk: PUASA MENDIDIK JIWA KELUARGA SAKINAH

Sepanjang bulan ramadan ini, selain mendidik anak-anak untuk berpuasa, ibu ayah juga boleh mengajar dan membetulkan ibadah lain anak-anak seperti solat, sedekah dan ibadah sunat lain. Jom ikuti perkongsian menarik dalam Keluarga Talk Puasa Mendidik Jiwa Keluarga Sakinah bersama panel, Pendakwah Bebas, Ustazah Nur Aqidah

IKLAN

Bintang Kecil: APA ITU NUZUL QURAN 

KELUARGA TALK: Nwan Shah Bin Mohd Dali Fakulti Ekonomi Dan Muamalat, Universiti Sains Islam Malaysia (USIM). Nak tahu formula mengurus belanjawan keluarga dengan sistematik? Ikuti Keluarga Talk kali ini dengan tajuk ‘ Ringgit Diurus Keluarga Lebih Tenang’ bersama panel Prof Madya Dr Nuradli Ridz