Kalau beli kat kedai, harganya pun boleh tahan mahal. Jadi apa kata buat sendiri je Whipping Cream Homemade kat rumah. Jimat pun jimat. Apa lagi musim PKP ni, ramai yang mencuba resipi baru. Sehinggakan kehabisan whipping cream.

Itu yang dikongsikan oleh Shaza Kamilah

kt K.Tganu skrg mmg tatura cream cheese & whipping cream dh abis ehh..ni penangan kek tornado viral ke🤔hehe..sy cari kat sume kedai bkery tp dh abis😫 last2 tanya staff kedai bakery resepi buat whipping cream sndiri..🤩 sy share skli kt sini spy sng nnti sy pon nk tgk lps2 ni 😁
btw whipping cream ni lg jimat..hihi rasanya pon sedap 😊

Bahan-bahan

1 sudu besar ovalette
5 sudu besar susu pekat
4 sudu susu tepung full cream
2 sudu gula halus **kalau suka manis buat 3 sudu
ais 1 mangkuk
pukul semua bahan2

Cara membuat:

Masukkan bahan2 dan putarkan saja

Taraa dh siap whipping cream

IKLAN

Dah sedia nk di putar bsama cream cheese

**hati2 masa pukul smua bahan nnti ais tpelanting 😅
**guna bekas besar sikit spy whipping cream boleh mengembang dengan jayanya.

IKLAN

Nak macam-macam info? Join channel Telegram keluargagader club

Sedar tak sedar, bulan depan dah masuk bulan Ogos tau, bulan Kemerdekaan Malaysia!

Sebagai rakyat yang cintakan tanah air, mesti anda ada cara tersendiri nak eskpresikan rasa cinta dan bangga menjadi Anak Malaysia kan? Betul tak?!

Ehhh jangan cakap kat sini, simpan idea anda tu dan hantarkan kepada kami dengan menyertai Virtual Himpunan Saya Anak Malaysia!

Nak tahu caranya? Senang je! Layari je laman web  https://toko.ideaktiv.com/product/virtual-himpunan-saya-anak-malaysia/ , baca syarat kelayakan dan jangan lupa untuk berdaftar di sana ya! Sebarang soalan boleh ajukan di nombor yang tertera di poster