Batuk adakalanya membuatkan kita jadi tak selesa. Lebih-lebih lagi rasa gatal ditekak. Ini ada satu petua menghilangkan batuk dengan buat sendiri ubat batuk homemade menggunakan bahan semulajadi.

Perkongsian petua ini dimuat naik oleh puan Norasliza Daud


Punca sis batuk dulu lepas melawat org sakit kat hospital. Asbab nak dikatakan antibody x kuat keluar drpd hospital sis batuk berbulan², ubat batuk bertukar² pun x elok² batuk. Ingat lagi time tu ada appointment buat “stress test” settle buat 10minit sis terus batuk non stop depan doc.

Doc kata akak ni kena bt check paru² lain mcm batuk ni. Tp xbuat pun sbb nak kena bt next appointment lg.

Lepas tu sis google petua kata guna 2 bahan ni:
Nenas & madu


Blend ambik jus (pure jus) xde campur air apa2 ye.

Lepas tu ada lah dpt secawan time tu tambah dgn 1-2sb madu.

IKLAN

Minum skali je alhamdulillah batuk hilang.

 

IKLAN


Memang power petua ni. Ada sis share step by step kt group mahn.

Skrg ni si guna pakai utk kakak pulak.
Sis bgi setengah cwn je dulu, sedap kata.
Esok bagi lagi tgk hasil beberapa hari ok x.
Moga² hilanglah batuk kakak

Bonus:- serat nenas ni jgn dibuang boleh buat masker❤️