Ini antara masalah yang sering menghantui ibu-ibu ketika mencuci pinggan mangkuk. Terutama sekali bekas yang jenis plastik.

Kesan minyak baik smabal, kari dan sebagainya yang melekat pada bekas plastik memang sukar untuk ditanggalkan.

Walau sudah dicuci berkali-kali dan digosok namun masih ada kesannya. Jadi admin nak kongsikan tip dari puan Hafiza Zanuddin ini bagaimana nak hilangkan kesan tersebut hanya dengan menggunakan bahan yang cukup mudah.

 

Saya just nak share petua saya dapat dari mak cik saya, saya x pasti samada orang dah lama praktik atau saya jer baru tau..
Asalnya mak cik saya bgtau tips ni untuk nak jimatkan penggunaan sabun pencuci pinggan..
Rupanyer dlm 2 minggu saya dah amalkan, saya perasan, tips ni boleh hilangkan kesan minyak yang susah nak tanggal di bekas2 plastik..
Biasanya kalau kita basuh Bekas plastik yang berminyak, mesti susah nak tanggal, lepas basuh pun ada kesan lagi..
Tapi bila guna tips ni memang menjadi..
Sape belum tahu, bleh cuba tau…tips tu bleh klik tgk kat gmbr…

 

 

Tip Hilangkan Kesan Minyak

Bahan-bahan

Sabun Pencuci Belian Online DI SINI

IKLAN

Garam  Belian Online  DI SINI

Cara membuat:

Masuk kan sedikit sabun(tak kisah brand ape pun), lepastu tambah sesudu garam dalam bekas pencuci.

Jadilah yang ni hasil campuran…jangan korang g try rasa guna lidah pulak lepas letak garam tu..saya hampir nak rasa hari tu

IKLAN

Belian barangan murah di Shopee 

Ni lah antara kotoran2 degil yang selalu meninggalkan kesan di bekas dan jiwa..walaupun dah basuh.


Dalam proses…cuci mcm biasa jer k, tak perlu rendam2..gambar ni nak cerita, memang sgt mudah tanggal..love sangat.


Dah siap…pastu korang bleh la try wat mcm iklan kat tv tu, gesel2 jari kat bekas…serius, siap keluar bunyi tu…


selamat mencuba..

Nak macam-macam info? Join channel Telegram keluargagader club