Karpet yang tidak dijaga dengan sempurna biasanya akan cepat rosak dan menjadi kusam. Apalagi sekiranya jarang dibersihkan. Habuk terperangkap dan kuman bersarang sehingga boleh menjejaskan kesihatan di samping bau yang kurang menyenangkan.
Jom cuba tip yang dikongsikan oleh Puan Nrhfizah Fdzl ini menerusi page Kelab Kaki Deco Kaison, Ikea, Romantika, Eco dan Mr DIY. Moga dapat membantu ibu-ibu di rumah.

Assalamualikum
Tips , those yang kat rumah pakai karpet. especially rumah tepi jalan, ada kucing, dan sebagainya. Nak rekemen pakai Product ni!
efektif dan tak lencun .
.

.

saya and husband beli ni kat DIY bhagian kereta. Harga RM 8.90 something .(lupa dah)
.
kami try kat karpet rumah. Since masing masing kerja. Walau jarang dok area karpet ni. Tapi sebab rumah depan jalan besar. Tgk kotor nya karpet. blergh. tp lepas sental kali kedua, Alhamdulillah clear.

.


.

IKLAN
IKLAN

Anak sy pulak eczema. Kalau muka dy naik eczema. thulah krpet or alas tilam tu kne tukar dh lah. tp mostly alas tilam sy akan tukar 3 hari skli. tp habuk kan jenis halus tk nmpk. so those yg msih tercri cri slh stu bnda ajaib. hehe. Sy cdgkn beli ni. Berbelanja penuh ilmu didada (sedpkan hati). So tkde alasan org tuduh perempuan berbelanja ikut nafsu.