Ibu kepada selebriti popular Noor Neelofa iaitu Datin Noor Kartini mendedahkan suaminya, Datuk Abdul Halim Khan seorang yang garang tetapi mempunyai hati yang baik.

Perkara itu dikongsikan olehnya di laman Instagram miliknya yang menyifatkan suaminya seorang lelaki yang penyayang kerana dapat menerimanya sebagai isteri meskipun ketika itu dia sudah mempunyai 5 orang anak dari perkahwinan terdahulu.

“Uncle (suaminya) ni sebenarnya masa mama (Noor Kartini) kenal dia dulu dia seorang yang garang, tapi dalam hati mama tahu uncle baik sebab dia sanggup terima mama dengan 5 anak anak mama.

“Dulu masa anak anak kecil memang uncle tak bagi mama buat kerja uncle cakap ” you jaga anak je” tapi mama nakal ada juga jual senyap2 tapi uncle tahu sebenarnya.

“Lama lama bila mama lembut dengan uncle, mama nampak uncle sebenarnya mungkin masih dalam proses nak berkenalan dengan mama, yelah kami kan kenal sekejap je then kahwin,” tulisnya.

Menerusi entri itu juga dia memuat naik foto mereka berdua yang dipercayai ketika itu berada di dalam pesawat.

Kini, Kartini bersyukur kerana usia perkahwinannya sudah mencecah 25 tahun dan dia bahagia hidup dengan suaminya.

IKLAN

“Alhamdulillah dah masuk 25 tahun mama bahagia, Allah hadirkan suami yg penyayang.penuh dengan ihsan dan empati terhadap ramai orang. Dia banyak
mengajar mama menjadi ibu dan isteri yang lebih baik.

“Dari dulu sebagai isteri mama selalu jadi isteri yang tidak meminta minta tetapi memang uncle selalu hadiahkan mama macam-macam mungkin asbab kebaikan dia kepada mama sebagai isteri Allah kurniakan dia rezeki berjaya,” kongsinya lagi.

Selama 25 tahun mendirikan rumah tangga Noor Kartini turut dikurniakan 4 orang lagi cahaya mata bersama.

IKLAN

Sumber: Instagram Noor Kartini

Webinar Aku Tak Serik Bersalin merupakan webinar kehamilan dianjurkan untuk para ibu hamil yang menanti kelahiran cahaya mata. Membariskan ramai speaker-speaker hebat yang terdiri daripada pakar dalam bidang masing-masing. Antaranya Dr Maiza Tusimin, Dr Siti Sarah Aishah, Dr Tengku Puteri Zainab, Ustazah Fatimah Syarha, Encik Fhais Salim dan selebriti Ezzaty Abdullah. Jom daftar secara percuma di SINI!