Tular di laman sosial apabila seorang wanita dilaporkan telah meninggal dunia di depan Kaabah sewaktu sedang menunaikan umrah. 

Wanita yang bernama Heba Mustafa adalah jemaah dari Mesir yang dilaporkan meninggal dunia akibat serangan jantung di samping suaminya, Abdelmoniem Elkhateeb.

Menurut suaminya, Elkhateeb yang merupakan seorang profesor di Fakulti Perubatan Universiti Assiut Mesir mengenai kematian isterinya mengundang pelbagai reaksi daripada netizen Arab Saudi dan juga Mesir.

“Allah berhak mengambil apa yang Dia miliki dan semua apa yang Dia berikan. 

“Dengan hati yang penuh kesabaran sambil mengharapkan pahala-Nya dan dengan air mata yang berlinang, saya meratapi pemergian isteri, ibu kepada anak-anak, jodoh, peneman, buah hatiku, kebaikanku di dunia, senyumanku, rakanku, dan sahabatku.

“Saya bersaksi kepada Allah, dia adalah isteri yang solehah dan patuh, setia kepada keluarganya dan keluarga suaminya. Dia lurus dan menjalankan peranan sebagai ibu dengan sangat baik.” 

IKLAN

Sewaktu menceritakan mengenai saat-saat terakhir pertemuan mereka di depan Kaabah, Masjidil Haram pada Khamis, seakan sudah tahu bakal pergi buat selamanya, wanita itu sempat tersenyum dan mengucapkan selamat tinggal kepada Elkhateeb.

“Saat rohnya diangkat naik bertemu Allah dari Masjidil Haram di Makkah, dia sedang berpuasa dan melakukan umrah ketika bulan suci Ramadan. Innalillahiwainna ilaihi roji’un.”

Tambahnya, isterinya itu pernah berkata dia ingin dimakamkan di Makkah dan kini apa yang diingini menjadi kenyataan.

IKLAN

“Ya Allah, ampunilah dia, kasihanilah dia, dan berikan dia syurga tertinggi, serta berikan kami kesabaran dan kemampuan untuk menahan rasa pedih kerana perpisahan ini,” demikian coretan Elkhateeb.

Melalui posting tersebut, ramai yang mendoakan mendoakan agar isteri Elkhateeb meninggal dalam husnul khotimah serta mendapat limpahan rahmat dan keampunan Allah SWT. 

 

IKLAN

[TIPS]

Nak macam-macam info? Sila subscribe channel Telegram KELUARGA  dan join keluargagader club

“Dia Meninggal Saat Puasa Dan Melakukan Umrah.” Wanita Meninggal Dunia Depan Kaabah

Mencari bahagia bersama KELUARGA?
Download dan baca sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI