Anak – anak merupakan satu amanah dan tanggungjawab yang besar bagi setiap ibu bapa. Ibu bapa memainkan peranan penting dalam mendidik anak untuk membesar menjadi anak yang sihat dan bijak pada masa akan datang.

Kenapa penting sangat membesarkan anak yang bijak dan berbudi bahasa? Ini adalah kerana anak melambangkan didikan ibu bapa apabila mereka berada di sekolah ataupun diluar bersama masyarakat.

“Don’t Be Hard On Yourself, Get Back Up”, Tak Sempurna Di Mata Sendiri Tapi Sempurna Di Mata Anak

Sebagai ibu bapa, mama dan papa perlu pertimbangkan bahawa anak-anak mempunyai keunikan mereka sendiri dan harus sabar dengan setiap dugaan.

Ini akan menyebabkan kematangan emosi antara ibu bapa dan anak-anak dan seterusnya melahirkan sebuah keluarga yang harmoni dan dihormati.

IKLAN

“Hanya ibu yang mengerti segalanya tentang anaknya & ibu juga memainkan pelbagai peranan untuk anak-anak. Ibu la sahabat, guru, pelindung adakala menjadi bapa kepada si anak.

“Ibu sentiasa mahukan & berikan yang terbaik untuk anak-anak but mothers! Don’t be hard on yourself atau kita rasa kita gagal kite down, get back up, a support that you can trust and always follow your instincts and don’t be too judgemental on yourselves.” Kata Intan Salleh menerusi perkongsian postingnya di Instagram.

Menurut Intan Salleh juga, tiada ibu yang sempurna tetapi para ibu harus ingat bahawa para ibu sempurna di mata anak – anak mereka.

IKLAN

Intan juga sangat sayangkan anak – anak mereka dan disebabkan itu Intan hanya memberikan makanan terbaik sahaja untuk anaknya agar anaknya membesar dengan sihat dan sukar untuk dijangkiti penyakit.

Untuk rekod, Intan Liana adalah bekas isteri pemuzik Ude atau nama sebenar, Muhammad Radzi Abdul Wahid, yang sebelum ini pernah menarik perhatian ramai dengan kisah pergolakan rumah tangga mereka pada 2017. Intan yang bercerai dengan Ude pada 2018, sempat bermadu dengan pelakon, Izreen Azminda.

IKLAN

Baca artikel menarik lain di sini:

Nak macam-macam info? Join channel Telegram keluargagader club

“Don’t Be Hard On Yourself, Get Back Up”, Tak Sempurna Di Mata Sendiri Tapi Sempurna Di Mata Anak

Mencari bahagia bersama KELUARGA?
Download dan baca sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI