Geram! Sehari 2 Kali Cari Tuan Kereta, Jiran Suka Parking Depan Rumah

Siapa yang tidak geram apabila kawasan rumah pun pun jadi hak milik orang lain. Jiran tanpa rasa bersalah parking kereta di hadapan rumah.

Begitulah yang dilalui oleh seorang lelaki ini telah meluahkan rasa tidak puas hati kepada jirannya. 

Paling mengejutkan situasi ini telah dilalui selama 4 tahun! Dia ralat apabila setiap kali balik rumah, dia kena mencari pemilik kereta berkenaan dengan menekan loceng rumah. 

Pelik tapi benar. Beginilah situasi yang dialaminya. Katanya akibat tidak ada sikap toleransi, dia menanggung situasi itu selama 4 tahun!

 

Artikel Berkaitan: “Don’t tell them. Show them.” Faizal Tahir Kongsi Didik Anak Solat. Kecil-Kecil Dah Pandai, Sejuk Perut Ibu Mengandung Kan!

Artikel Berkaitan: “Ajar Anak Disiplin Kena Konsisten.” Cara Johan & Ozlynn Didik Anak, Wajib Baca Al-Quran Lepas Solat Subuh!

IKLAN

KERETA JIRAN HALANG LALUAN, LELAKI INI LUAH KECEWA

Dapatkan My Qalam Elite Digital Perjuzuk Set dengan diskaun RM5 apabila anda menggunakan kod KELGST5 di sini 

Geram! Sehari 2 Kali Cari Tuan Kereta, Jiran Suka Parking Depan Rumah
Gambar sekadar hiasan

Toleransi?

Memang lama dah tak wujud dalam diri golongan ni. Aku bukan la jenis nak luah sesuatu dekat fb. Tapi 4 tahun pendam pon kadang-kadang tak tertanggung.

IKLAN

Dalam masa sehari, 2 kali kena panggil dan cari tuan kereta yang suka parking depan rumah orang ni.

Bangsa ni Renovate rumah sampai 100 k. Car porch jadi tempat bela ikan. Bab prking depan rumah orang tak menjadi satu kesalahan. Asalkan mereka ni tak susah. Orang lain susah mereka tak peduli.

Nak pegi beli goreng pisang pon susah. Baik-baik kering,basah baju aku kena tekan bell rumah orang. Tanya siapa punya kereta. Kawan-kawan tolong jangan buat perangai macam ni. Biar kita susah. Jangan kita susahkan orang lain.

Sumber: Halim Sol via FB Penang Press

IKLAN

Nak macam-macam info? Klik channel Telegram KELUARGA  atau join keluargagader club

 

Geram! Sehari 2 Kali Cari Tuan Kereta, Jiran Suka Parking Depan Rumah