Orang yang kreatif biasanya akan memikirkan sesuatu yang out of the box. Ada sahaja benda atau perkara baharu ingin diilhamkan walaupun dengan menggunakan barangan atau bahan-bahan yang di mata orang lain nampak sudah rosak dan tidak boleh digunakan.

Kelebihan mencipta sesuatu yang baru ini jugalah membuatkan Norpadilah Afandi tidak pernah mensia-siakan bakatnya dalam mengilhamkan perabot dan dekorasi untuk ruangan kediamannya.

Jika diteliti memang unik dan tersendiri.

Terkini melalui perkongsian di facebooknya, Norpadilah berkongsi satu lagi hasil rekaan perabot yang dibuat daripada kerusi makan yang telah rosak dan digabungkan dengan kepala katil lama untuk dijadikan Rustic Bench yang cukup memukau.

Jadi jika dirumah anda ada perabot yang telah rosak bolehlah diberi inovai baru seperti ini.

Di sini turut dikongsikan langkah demi langkah untuk menghasilkan Rustic Bench untuk panduan bersama.

Diy Rustic Bench

Guna pakai kerusi lama yang condition dah mula goyang-goyang tak berapa nak kukuh.. Combined dengan kepala katil lama yang dah mula disinggah anai-anai.

Cara Membuatnya:

1.Kerusi meja makan ni dah mula goyang dijongkang jongket kat anak-anak bertuah. Lama dah letak tepi dulu buat tukun. Baru ni la nak berusik. Papan kita guna 4 keping.

 

2.Susun kerusi mengadap sweet macam ni. Susun je 3 keping papan ikut saiz yang anda rasa sesuai. Lepas tu attach skru je.

3.Susun je 3 keping papan ikut saiz yang anda rasa sesuai. Lepas tu attach skru je.

4.Kepala katil ini lama dah encik suami bawa balik. Ada bahagian yang memang dah lapuk disebabkan anai-anai. Bahagian yang rosak tu potong, ambik yang masih elok sahaja.

5.Kemudian drill lubang dulu dekat kerusi biar senang apply skru.

IKLAN

6.Manakala kepala katil, potong ikut curve kerusi agar nampak blend macam sejodoh gitu

7. Last sekali attach papan sekeping dekat depan. Kemudian skru dan dicat.

Siap dan inilah hasilnya.

Sumber : Norpadilah Afandi

IKLAN

Jom tonton video menarik adik-adik Bintang Kecil di Scream Park Sunway Lagoon.

Lagi video menarik berkenaan pilihan peralatan dapur yang memudahkan kerja kita di dapur. Sila tonton.

ARTIKEL MENARIK : Buat Je Almari Tudung Ni Boleh Muat Beratus Helai, Nampak Kemas & Tersusun. 

Baca Ini Juga :Tiba-tiba Tiada Elektrik, Ambilkan Saja Cotton Bud & Buat DIY Untuk Jadikan Lilin. Boleh Tahan Berhari-hari!

Nak macam-macam info? Sila subscribe channel Telegram KELUARGA  dan join keluargagader club