Membaca perkongsian pelakon cantik manis tentang kisah hidupnya membuatkan ramai yang sebak dan terharu.

Biar sudah terkenal, namun dia tidak pentingkan diri, jauh sekali meninggi diri. Sebaliknya Emma Maembong nyata anak mithali.

mengimbau kenangan ketika kecil, dia yang dilahirkan sebagai anak pelukis hanya mampu mendengar kisah kawan-kawan yang bangga bercerita tentang pekerjaan ayah mereka. Sedangkan dia hanya anak pelukis.

Namun dia tidak malu, bahkan seawal usia 15 tahun, Emma sudah mula bekerja untuk membantu ayahnya.

Kesusahan mengajar erti kehidupan buat pelakon yang cukup manis dengan senyuman. Tidak hairanlah apabila dia sudah punya harta dan kerjaya, jasa dan pengorbanan si ayah tidak dilupakan.

Baru-baru ini sempena hari jadi ayahnya, Emma telah menghadiahkan sebuah kereta untuk lelaki kesayangannya itu. Wah bertuah betul kan ayah Emma!


Dari kecik kawan2 mesti cerita “ ayah aku CEO” “ ayah aku kerja besar” ayah kau emma cuma pelukis je. Boleh hidup ke? Kau plk tak sekolah mcm mana nk jaga ayah kau. Dari umur 15 dah mula berkerja untuk bantu ayoh.

Belajar membaca sendiri,belajar erti hidup .bila kita berjalan byk benda perlu berlajar sendiri. Byk cabaran dan dugaan tp apa2 pon yg jadi usaha paling penting.

And This is for you ayoh. Thank you sbb jaga tima dgn baik. Dari kecik sampai besar. Tima cuma nk ayoh dan mama bangga dgn tima. Hope you like. Love you so much ayoh.

Dari kecik kawan2 mesti cerita “ ayah aku CEO” “ ayah aku kerja besar” ayah kau emma cuma pelukis je. Boleh hidup ke? Kau plk tak sekolah mcm mana nk jaga ayah kau. Dari umur 15 dah mula berkerja untuk bantu ayoh.belajar membaca sendiri,belajar erti hidup .bila kita berjalan byk benda perlu berlajar sendiri. Byk cabaran dan dugaan tp apa2 pon yg jadi usaha paling penting. And This is for you ayoh. Thank you sbb jaga tima dgn baik. Dari kecik sampai besar. Tima cuma nk ayoh dan mama bangga dgn tima. Hope you like. Love you so much ayoh. I got my cool sport car from @dtcmotors . Kalau nk cari kereta cantik2 dan murah boleh contact dgn @ali_dtcmotors . Thank you ! #emmamaembong #emanizers @emanizers #xdehalbro

A post shared by EmmaMaembong (@emma_maembongofficial) on

Perkongsian tersebut  membuatkan ramai pengikut Emma terharu dan memuji sikapnya termasuklah mendoakan semoga dia dimurahkan rezeki selalu.

IKLAN

nuratiqah_hassan08Seronok tgk bila Org tua kita happy kan emma @emma_maembongofficial .Bersyukur sgt2 saya rasa walaupun cuma dpt bagi mak ayah sya keta perodua ALZA sahaja .Syukur alhamdulilah .Doakan sya dpt bawa mak ayah sya menunaikan umrah pula.insya Allah amin

maz_nie_Terharunya rasa. Jadi inspirasi saya utk berikan hadiah pada mak ayah sendiri nanti. Tahniah emma ❗ atas pemberian hadiah kepada ayahda tercinta. Mudah mudahan rezki emma akan mencurah2 lagi lepas nie. Tidak ada yg membahgiakan melainkan doa org tua tercinta

ell.mohdBertuahnya ayah…psti mdpt ganjaran yg terbaik dri Allah SWT buat ank yg bersungguh membahagiakan ibubapanya. Tahniah @emma_maembongofficial ❤️

hani_honeydshAlhamdulillah… rezeki Allah yg tentukan.. Emma mmg anak yg baik, begitu adik beradik yg lain.. sgt menghargai mama n ayoh.. semoga rezeki emma n family makin melimpah ruah… Aamin

ctzulaikhazulkipliNi baru thu kisah akak .. hdup dlu susah .dgn usaha akk bleh berjaya .akk buat sy lgi smngat utk trus dgn cabaran hidup .thanks akk .onemore ,, rezeki akk mudah sbb akk utamakn ibubapa kan?humm ? happy tgk kak @emma_maembongofficial

IKLAN

datoseri.ben? kasih anak kpd ayah… tanpa ayah hidup kosong. Selagi hidup di kandung nyawa… membuat ayah menjadi bahagia adalah keindahan menjadi seorang anak

amoykamTahniah @emma_maembongofficial ,terharu akk….kalau arwah bapa akk masih hidup sure akk buat spt emma buat. Tp sayangnya arwah pergi terlalu awal tak merasa kesenangan ank2 mcm emma. Bangga dgn emma, teruskan berbakti pd org tua, nescaya akn dpt keberkatan hidup...

khatipahismailD doakn semoga emma mndapt suami yg baik..mcm alvin..carrying.. loving…mudh2an die jgk boleh membanggakn dn membahagiakn suaminya bila berkahwin nnt..in syaa Allah…seperti dia membanggakn dn membahagiakn ayohnya sekrg…??

ummi_baizuraAlhamdulillah,semoga bertambah murah rezeki emma.

julesohjules08@emma_maembongofficialtak semestinya tak belajar tinggi tak boleh nak bahagiakan ibu ayah so proud of you. Tahniah ❤

aizurbaizuraTiba2 mata kena bwg bila tgk video nie ???… Jahat betul la bwg nie… Rindunyaaa kt arwah ayah.. Moga ayah @emma_maembongofficial diberi kesihatan yg baik… Amin

@emma_maembongofficial ..congrts sbb membahagiakan org tu….wish u all de best ya..????

Sumber: IG emma_maembongofficial