Asyik guna roti putih je untuk buat puding, apa kata hari ni kita tukar pula. Resipinya masih sama iaitu puding roti tapi kali ini kita gunakan pula biskut kering.

Resipi puding biskut ini dikongsikan oleh puan May Bunga.

Puding Biskut 4 bahan je
sebenornya biskut kering tu dibu beli sebelom PKP lagi lama sgt tgk xterusik jadi mari idea nak buat kuih puding biskut! haaaaa jadi la puding biskut 😍
-biskut kering xkisah brand apa
Kalau xde biskut kering boleh juga ganti dengan biskut marie

-milo/serbuk koko
-susu
-telur

Bahan-bahan

-20 keping biskut kering (ni nk buat 2 adunan tau satu adunan bahagi 10 keping/10 keping
Maknanya korang kene blander dua kali faham kan?
-4biji telur(guna 2 biji telur setiap adunan)

-susu pekat setengah cawan(bahagi pada dua acuan, korang rasa2 la klu nk manis lg tambah lg susu kalau rasa dh ok xperlu tmbah)

-serbuk koko 1 sudu

-milo 2 sudu besar

IKLAN

Cara membuat: 

  1. rendam dulu biskut ini 1 adunan ye ,dgn air supaya die lembut,lepas tu toskan,
    nanti korang rendam lagi 10 keping biskut tu sebab nak buat dua adunan.

 

IKLAN

2. blander semua sampai hancur dan campur biskut yang lembik tadi bersama telur dan susu pekat.

3.ini dua adunan tadi satu korang biarkan colour plain(colour asal). satu lagi korang letak milo/serbuk koko untuk dapat adunan colour coklat.

4. sapu butter dekat loyang sebelom kukus
5. Kukus la buat selang seli colour plain+lepas tu coklat +lepas tu plain pula. setiap acuan kukus selama 5 minit ye acuan last kukus dlm 10 minit.
6. Selang seli kukus ye. Macam buat kuih lapis gitteew👍

7. sejukkan dulu baru potong,serius sedap!

#stayAthome
#KitaJagaKita
#dapurdibuMay