Zaman teknologi serba canggih masa kini, rata-rata pastinya sudah ada akaun di media sosial tidak kiralah Instagram, Facebook atau Tiktok. Termasuklah bagi selebriti atau pempengaruh uang menggunakan media sosial masing-masing untuk memasarkan diri dan berkongsi perihal kehidupan mereka di dalam itu.

Selain mereka, anak-anak juga tidak ketinggalan terkena tempias populariti ibu atau bapa masing-masing.

Sebagai contoh, kedua-dua anak perempuan pelakon Que Haidar antara yang sering menjadi perhatian netizen disebabkan kejelitaan rupa paras mereka yang mewarisi kecantikan isteri aktor tersebut iaitu pakar tarian dan koreografi, Linda Jasmine.

Menerusi temubual yang diadakan program MeleTOP baru-baru ini, Que atau nama sebenarnya, Tengku Iskhan Shah Tengku Haidar, 43, berkata buat masa ini dia masih belum membenarkan’ kedua-dua anaknya, Tengku Ratu dan Tengku Cleopatra untuk
memiliki akaun media sosial sendiri.

“Hati Mereka Lembut” Que Haidar Tak Bagi Anak Gadis Ada Akaun Media Sosial

IKLAN

Ini kerana menurut Que, dia lebih mengenali anak-anaknya yang mungkin tidak akan tahan dengan komen-komen negatif yang sering ditinggalkan sebahagian netizen seperti mana yang berlaku terhadap golongan selebriti mahupun anak-anak mereka sebelum ini.

IKLAN

“Sebagai bapa, saya rasa saya lagi kenal anak-anak saya. Mereka (anak-anak), hati mereka lembut.

“Kan kita ada segelintir netizen yang tulis tidak elok. (Saya risau akan) kacau dia orang punya feeling. Saya rasa mereka tak bersedia lagi untuk handle benda-benda macam ini” katanya.

IKLAN

Sekadar info, Que mendirikan rumah tangga dengan Linda pada 14 Februari 2009 dan hasil perkahwinan mereka dikurniakan dua cahaya mata perempuan, Tengku Ratu, 13, dan Tengku Cleopatra, 10. Linda juga mempunyai seorang anak lelaki, Qalif Khan, 22, hasil perkahwinan terdahulu.

Dapatkan Telaga Biru Pakej Kenal Jawi Kenal Al Quran Set dengan kos diskaun RM5, dengan menggunakan  kod KELGST5 di sini

 

Mencari bahagia bersama KELUARGA?
Download dan baca sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI