Aksi penyanyi dan cef selebriti Dato’ Fazley Yaakob membuat hidangan pencuci mulut dengan mencampak bahan-bahan penyediannya makanan itu meraih perhatian netizen.

Aksi penyanyi dan cef selebriti Dato’ Fazley Yaakob membuat hidangan pencuci mulut dengan mencampak bahan-bahan penyediannya makanan itu meraih perhatian netizen.

Muat naik video di Instagram miliknya, Fazley menjelaskan hidangan tedahulu di kecam dikatakan membazir dan meniru budaya barat sebenarnya mendapat sambutan hangat oleh pelanggan restorannya @sukasucrebistro.

Dessert ini semua sampai habis licin.

“CAMPAK2 MAKANAN?! Setiap kali saya upload video “Sweet Table” ada ramai yang pertikaikan tentang pembaziran lah, tiru budaya barat lah, tidak sopan lah, kotor lah lepastu siap tanya “Kena jilat meja ke?!”

“Namun, untuk mereka yang hadir depan mata, mereka menikmati ‘persembahan’ ini dari mulanya muzik, menyusun potongan kek, kuih, pastries, melukis abstrak menggunakan krim dan sos, menabur serpihan macarons dan gula berwarna, hingga detik BEREBUT manisan yang dah target dari mula dan menjilat jari kesan menggunakan tangan mengambil dessert ini semua sampai HABIS LICIN.”

“Macam2 saya siapkan, dari macaron, eclairs, lemon meringue tart ke pisang goreng, kuih keria dan ice cream potong pun ada!”

 

 

IKLAN

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dato’ Fazley Yaakob (@fazleyyaakob)

Dalam pada itu, para peminatnya teruja dengan cara kreatif Fazley yang dipaparkan menerusi instagram miliknya.


“Ni namanya seni dalam makanan.”

IKLAN

Sumber: fazleyyaakob

Nak macam-macam info? Klik channel Telegram KELUARGA  atau join keluargagader club