Baru dilancarkan secara rasmi di Malaysia, pasti ramai yang teruja dengan kemunculan HUAWEI siri P40. Selain dilengkapi dengan sistem Ultra Vision Penta Camera yang menghasilkan fotografi terbaik,  ia juga mempunyai kesambungan terbaik dan juga perisian HUAWEI luar biasa.

Menerusi  teknologi Huawei Share, ia membolehkan pengguna berhubung dengan mudah dengan semua perkara dalam sebarang senario, sama ada di pejabat, di rumah, atau di mana sahaja.

HUAWEI Share – Bersama Berhubung Semudah Satu Sentuhan! Ini Sebabnya Kenapa Siri HUAWEI P40 Lebih Baik Daripada Telefon Bimbit Lain!

Huawei Share tidak hanya berkongsi fail antara telefon, tetapi juga menyediakan mod interaksi OneHop inovatif antara telefon dan peranti pintar lain, seperti pemindahan fail, perkongsian audio, sambungan rangkaian, dan unjuran skrin, membawa pengalaman interaksi yang lebih semula jadi.

Apabila anda perlu memindahkan foto yang diambil dengan telefon semasa perjalanan ke komputer untuk diedit, anda hanya dapat menyentuh telefon berkemampuan NFC anda pada tag “Huawei Share” di sudut kanan bawah PC untuk menyambungkannya. Sekiranya telefon anda menggunakan EMUI 10.0 atau versi yang lebih baru, anda juga dapat menikmati fitur Kolaborasi Multi-skrin inovatif yang disediakan oleh Huawei Share.

HUAWEI Share – Bersama Berhubung Semudah Satu Sentuhan! Ini Sebabnya Kenapa Siri HUAWEI P40 Lebih Baik Daripada Telefon Bimbit Lain!

Mesej dipindah ke seluruh peranti

Ia tidak hanya menyediakan pemindahan fail yang lancar antara PC / tablet dan telefon pintar, tetapi juga memungkinkan papan kekunci dan tetikus komputer riba berfungsi sebagai periferal telefon, menjadikan sinergi komputer riba / tablet-telefon pintar mungkin. Sebagai contoh, dengan satu sentuhan, mesej dapat dipindahkan ke seluruh peranti.

Dengan menyentuh telefon ke PC atau tablet anda, antara muka telefon akan dipaparkan di PC. Anda boleh membuka aplikasi di telefon anda atau menyeret dokumen dari telefon ke PC dengan menggunakan tetikus. Anda juga boleh klik dua kali dokumen untuk mengeditnya (hanya disokong dalam EMUI 10.1 dan versi yang lebih baru).

Apabila anda pulang ke rumah, sentuh telefon anda di bahagian atas pembesar suara Sound X untuk memainkan muzik dari tempat anda berhenti, berkat ciri Perkongsian Audio Satu Sentuhan. Sekiranya anda ingin menghentikan sebentar main semula muzik, anda tidak perlu mengeluarkan telefon anda dari poket anda – menutup bahagian atas pembesar suara dengan telapak tangan anda akan melakukan muslihat.

IKLAN

HUAWEI Share – Bersama Berhubung Semudah Satu Sentuhan! Ini Sebabnya Kenapa Siri HUAWEI P40 Lebih Baik Daripada Telefon Bimbit Lain!

Sambungan Rangkaian Sekali Sentuh

Sekiranya rakan anda datang dan ingin bekerjasama untuk permainan, ciri Sambungan Rangkaian Sekali Sentuh dari Huawei Share dapat membantu. Tidak perlu memberitahu mereka kata laluan Wi-Fi anda berulang kali.

Dengan menyentuh telefon mereka di kawasan NFC di sudut kanan bawah penghala Huawei, mereka dapat mengakses jaringan Wi-Fi anda. Berkat fitur Unjuran Layar Satu sentuhan, mereka juga dapat menyentuh telefon pada alat kawalan jauh dari skrin pintar untuk menayangkan layar ke TV, menikmati manfaat yang dibawa oleh layar yang lebih besar dengan gambar yang lebih tajam.

Lebih-lebih lagi, anda tidak perlu membawa kunci kereta anda semasa keluar. Dengan Huawei Share, anda dapat membuka kunci kereta dengan telefon anda ketika anda semakin dekat dengannya. Anda juga dapat mengunci kereta anda walaupun anda berada jauh dari situ, yang sangat sesuai ketika anda berada di luar dan sekitar.

HUAWEI Share – Bersama Berhubung Semudah Satu Sentuhan! Ini Sebabnya Kenapa Siri HUAWEI P40 Lebih Baik Daripada Telefon Bimbit Lain!

IKLAN

Pintu Gerbang Anda ke Sejuta Aplikasi

Huawei Share hanyalah satu langkah kecil. Di masa depan, Huawei akan terus bekerjasama dengan rakan ekosistem untuk memberikan pengalaman hidup semula jadi dan pintar kepada pengguna. Widget Petal Search – Pintu Gerbang Anda ke Sejuta Aplikasi – HUAWEI sentiasa komited untuk memberikan yang terbaik kepada penggunanya untuk pengalaman terbaik.

HUAWEI P40 PRO + dilengkapi dengan Petal Search Widget – Find Apps widget carian baru yang membantu pengguna mencari aplikasi, kandungan dan berita yang mereka mahukan dengan lancar. – Direka oleh HUAWEI, alat baru ini memberi pengguna akses dan pilihan dalam dunia aplikasi dengan cara yang belum pernah mereka miliki sebelumnya. Bagaimanakah ia berfungsi?

HUAWEI Share – Bersama Berhubung Semudah Satu Sentuhan! Ini Sebabnya Kenapa Siri HUAWEI P40 Lebih Baik Daripada Telefon Bimbit Lain!

Terdapat tiga langkah mudah untuk memanfaatkan sepenuhnya Petal Search Widget – Find Apps.

Langkah 1

IKLAN

Untuk menyokong anda dalam mendapatkan semua aplikasi yang anda perlukan pada peranti Seri P40 anda, Petal Search Widget – Find Apps membantu anda melakukannya. Setelah siap, cukup klik bar ‘Cari Aplikasi’ di skrin utama anda untuk memulakan.

Langkah 2

Aplikasi Petal Search Widget akan menunjukkan kepada anda aplikasi teratas yang mungkin ingin anda muat turun. Cukup klik nama aplikasi yang anda cari di bar carian.

Langkah 3

Petal Search Widget – Find Apps akan memaparkan hasil yang paling relevan mengikut carian anda. Ini menyoroti apa yang anda boleh muat turun dari Huawei AppGallery, pasang melalui pautan rasmi, gunakan versi web, atau pasang dari kedai pihak ketiga yang lain.

Pengalaman yang lebih mudah dengan adanya Huawei One Tap Connectivity. Untuk maklumat lanjut mengenai kempen Huawei Together 2020, sila layari https://consumer.huawei.com/my/campaign/together-2020/1-8-n/

Tonton video ini untuk mengetahui lebih lanjut mengenai HUAWEI Together 2020 kempen

 

Mencari bahagia bersama KELUARGA?
Download dan baca sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI