Menerusi hantaran di instagram story,  penyanyi Tasha Manshahar, 29, berkongsi berita keadaan kedua ibu bapanya yang dijangkiti Covid-19 dan kini masih mendapatkan rawatan di hospital.

Menurut penyanyi Terima Kasih Cinta, Tasha atau nama sebenarnya Nur Nadia Natasha Mohd Manshahar berkata keadaan bapanya dimaklumkan semakin membaik, cuma ibunya, Herina Wong Abdullah kini ‘ditidurkan’ dan dirawat di Unit Rawatan Rapi (ICU) Hospital Serdang kerana mengalami jangkitan di paru-paru.

Saya ingin mengucapkan terima kasih tidak terhingga kepada doa-doa kalian semua. Sesungguhnya, saya tidak tahu nak balas macam mana, tapi saya doa Allah beri ganjaran pahala yang besar atas kesudiaan kalian mendoakan kesejahteraan dan kesihatan kedua ibu bapa saya.

Ayah nampaknya semakin membaik, alhamdulillah. Mummy je la, paru-paru ada jangkitan, paras oksigen dalam badan pun tak okay. Jadi, doktor kena ‘tidurkan’ dia dan masukkan tiub untuk bantu pernafasan sehingga keadaannya kembali stabil.

Menurut Tasha, dia sebenarnya tidak menjangkakan keadaan kesihatan ibunya akan sampai ke tahap begitu. Katanya, ibu kelihatan baik-baik sahaja ketika mula mendapatkan rawatan di wad.

Sebenarnya tak ‘expect’ langsung akan sampai jadi tahap macam ni. She looked fine je, masa mula-mula warded (dimasukkan ke wad). Apa apapun, kami sekeluarga yakin yang menyembuhkan itu Allah.

Sebab itu, saya minta sangat doa semua. Doa kan senjata orang mukmin. Mummy pun kuat semangat. Tapi, itu la dalam keadaan mencuba untuk kuat, kadang-kadang lemah juga, perlukan motivasi. Tasha juga sentiasa percaya ibunya seorang yang kuat dan akan kembali sihat.

Katanya lagi, dia sangat berterima kasih dengan sikap ambil berat pengikutnya dan amat menghargainya.

Sementara itu, Tasha turut berkongsi update terkini keadaan ibunya dan bersyukur bilamana dikhabarkan keadaan ibunya yang mula bertindakbalas kepada ubat dan treatment yang diberikan oleh doktor.

Menurutnya, mummy masih dalam keadaan ‘ditidurkan’. Melalui pemeriksaan setakat tengah hari tadi, mummy dah mula beri tindakbalas kepada ubat dan treatment yang diberikan. Ada pengurangan infection. Alhamdulillah terima kasih Ya Allah. Tiada masalah pada organ-organ lain (Alhamdulillah!)

IKLAN

Tasha juga memaklumkan, bahawa sekarang Dr. fokus untuk treat intecfion pada lungs dan bagi treatment yang sesuai agar lungs mummy boleh function on its own as usual. Cuma Dr bagi tahu virus covid ni unpredictable. Bila-bila je dia boleh attack patient nauzubillah. Saya yakin mummy kuat dan berharap agar mummy berterusan tunjuk posifive Progress Aamiinn. Mohon doa semua ya.

Tasha juga merakamkan ucapan terima kasih kepada semua doktor dan jururawat yang sentiasa sabar and always do their best merawat pesakit-pesakit di hospital. Saya doa sungguh-sungguh agar Allah beri ganjaran terbaik dunia akhirat buat semua frontliners. They are the real heroe! They’re doing their part kita juga perlu buat part kita.

Tidak dengan itu, Tasha juga mengucapkan ucapan terima kasih banyak-banyak kepada  yang sudi doakan kesembuhan mummy ayah.

I believe progress mummy harini adalah berkat daripada doa yang tak putus daripada semua. Doakan Juga both my siblings punya swab result negative. Ramai sangat yang DM, yang whatsapp concern tentang keadaan kami sekeluarga. Saya tak dapat nak reply semua tapi percayalah saya sangat bersyukur dan terharu dengan kebaikan kalian. May Allah protect all of you and your family at all times Aamiin.

IKLAN

Kepada rakan-rakan media yang contact personally for updates, thank you so much atas
perhatian kalian I truly appreciate it tp sy mohon maaf sebab sy dan keluarga perlukan masa dan ruang. Segala perkembangan inshaAllah sy akan kongsikan from time to time di platform ini. Thank you so much for your understanding.

Tasha yang kini sudah meninggalkan kerjaya nyanyian dan bertugas sebagai guru, mendirikan rumah tangga dengan penyanyi, Raqib Majid pada 8 September 2018 lalu.

Pasangan ini dikurniakan seorang anak lelaki, Muammar Rafiqi yang kini berusia dua tahun.

Sumber : @tashamanshahar

Nak macam-macam info? Join channel Telegram keluargagader club