Hati ibu mana yang tidak luluh bila anak yang selama ini sihat membesar di depan mata, tiba-tiba dikhabarkan menghidap penyakit kronik. Bukan calang-calang jenis penyakit yang ditanggung; barah otak tahap 4!

Itulah dugaan besar yang harus diterima oleh Puan Nurul Ashiqin Bt Abd Rahman, 29 tahun bersama seisi keluarganya.

Menerusi akaun Facebook miliknya, ibu muda ini meluah rasa dan berkongsi derita yang ditanggung oleh anaknya serta memohon agar ramai mendoakan kesihatan anaknya itu.

Semoga keluarga ini terus tabah dan buat adik Huzaifah marilah kita sama-sama doakan  semoga diberi kesembuhan, Amin.

 

Ini perkongsiannya. 

Asalamualaikum, saya ibu kepada MUHAMMAD AL HUZAIFAH BIN AHMAD FARHAN anak kami yang berusia 3 tahun 5 bulan ,under doc hospital Pulau Pinang, telah 2 kali menjalani operation otak.

Berharap anda mendoakan anak saya yang menghidap kanser otak stage 4 supaya dipermudahkan segala urusan, di angkat segala kesakitan, sentiasa berharap ada kejaiban buatnya.

6/7/19 tiba-tiba tak boleh berjalan dah di sahkan menghidap kanser otak, sama-sama kita doakan semoga dia sembuh, mohon share supaya ramai yang mendoakan anakanda saya amin yrab alamin.

Ini pula perkembangan terkini anaknya yang dikongsikan bertarikh 20/9/19.

Sejak semalam keadaan abang merosot sikit, air liur dah start meleleh banyak dan kepala senget belah kanan, sebab kanser tu stay kat belah kanan, harap abang ok la.

Mengimbas kembali sebelum disahkan mengidap kanser, nyata anaknya itu sama seperti kanak-kanak lain. Aktif dan bijak.

Ramai yang tanya sejak bila Huzaifah sakit, Huzaifah sebelum ni kanak-kanak biasa jugak lari sana lari sini, petah berkata-kata , bijak sangat, umur 1 tahun 8 bulan dah pandai cakap,umur 2 tahun lebih dah pandai baca doa makan sampai habis, abang baik semua orang sayang abang, lesung pipit abang, ibu rindukan senyuman abang tu.

Kisahnya bermula 6/7/19 tiba-tiba bangun dari tidur dia tak boleh jalan, ibu terkejut keputusan doktor yang mengatakan abang menghidap kanser otak, sampai la sekarang ibu masih menantikan abang sembuh,semua sekelip mata ibu rasa macam dalam mimpi, ibu abi menangis bila kenangkan abang, ibu abi tak nangis depan abang, ibu tak nak abg sedih.

Ibu berharap satu hari ada kejaiban buat abang, abang boleh berjalan, abang sihat , semua orang terus doakan abang , ramai yang melawat abang, ramai yang sedekahkan abang duit,, ramai yang tak putus-putus tanya khabar, rezeki anak ibu ramai yang sayang abang.

Ibu sentiasa berharap abg kuat. ❤️❤️

Sumber : Mrss Mamaa