Bagi ibu-ibu yang nak menanam kangkung tapi tak ada ruang atau tanah yang luas, boleh juga tanam di balkoni rumah. . Nak tahu, kangkung ni sebenarnya cukup mudahditanam dan mudah subur.

Ini cara yang dikongsikan oleh Amelia Chong menerusi  Kebun Bandar: Jom Tanam Sendiri

IKLAN

Kangkung hydropot di tepi pagar.. pertama kali mencuba.. nampak nya menjadi.. trimakasih bagi rakan2 yg slalu kongsi ilmu dalam group ni.. sbb ramai yg bertanya so saya edit caption..

dalam pasu merah tu saya letak tanah biasa je (karna nak guna yg sedia ada untuk menjimat kan cost) boleh juga menggunakan cocopeat..atau pasir..

Benih kangkung just tabur je dlm pasu tu.. dan rendam dlm bekas putih tu yg berisi air + campuran baja ab.. selamat mencuba bagi yg berminat 😊