Sebelum ini media melaporkan isteri kepada pelakon, Harris Anuar yang juga pelakon, Asha Merican yang kini hamil trimester ketiga, mengidam menghidu bau simen dinding. Kini, datang lagi mengidamnya tetapi lain sedikit iaitu mengidam untuk memiliki permainan lato-lato pula.

Ini memaksa suaminya bergegas mencarinya dan akhirnya berjaya mendapatkannya selepas meninjau di lima kedai.

“Geng, bini mengidam nak main lato-lato mana nak cari eh? Dah pergi lima kedai Acheh tak jumpa-jumpa. Tolong,” tulisnya di Instagram semalam.

Menurut laporan Harian Metro, Asha ketika dihubungi berkata, dia gembira apabila suaminya berjaya membeli lato-lato.

“Memang saya dah lama mengidam nak main lato-lato ini. Banyak juga kedai dia pergi cari tapi tak jumpa-jumpa. Akhirnya ramai orang beritahu dekat Uptown Damansara ada jual. Memandangkan kami tinggal di Damansara, suami pergi beli di sekitar sini.

“Sebenarnya rasa pelik juga sebab ini kali pertama saya rasa begini. Sebelum ini saya tak pernah rasa nak main benda-benda macam ini,” katanya.

Menurut pelakon drama bersiri Cik Ayu Mee Sanggul ini, tiga hari lamanya dia memberitahu Harris berkenaan keinginannya mahu bermain lato-lato.

IKLAN

“Mulanya dia ingat saya main-main. Keinginan timbul apabila saya tengok satu video lato-lato di TikTok. Jadi saya telefon suami suruh beli juga.

“Dia segera cari di kedai berdekatan rumah tapi tak jumpa. Namun, akhirnya dia berjaya beli dengan bantuan pengikut Instagramnya.

“Apabila dah dapat main lato-lato rasa puas itu memang lain macam,” katanya yang merahsiakan jantina bayinya.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by BANGKITBOTAK (@harrisannuar)

Sementara itu, Asha yang akan tampil dengan drama Pengantin Pasti Jadi mengakui berdebar-debar menanti kelahiran bayi pertama mereka.

IKLAN

“Takut juga sebenarnya. Buat masa ini saya hanya berehat. Insya-Allah habis bersalin dan berpantang saya akan sambung semula berlakon.

“Alhamdulillah suami layan saja permintaan saya. Makan pun dia selalu masakkan untuk saya. Bangun pagi dengar bunyi bising dekat dapur ingatkan apalah dia buat.

“Rupa-rupanya dia masak untuk saya. Dia memang seorang suami yang penyayang dan rajin,” katanya.

IKLAN

Harris dan Asha mendirikan rumah tangga pada 11 Jun tahun lalu selepas empat tahun menjalin hubungan cinta.

Sumber : Harian Metro, Instagram Harris Anuar