Mungkin ketika ini sudah ada ibu-ibu yang mula membuat juadah untuk pagi Syawal. Walaupun mungkin masih awal baru seminggu lebih kita berpuasa, namun persiapan awal memudahkan segala urusan kan. Tidaklah kalut kalau semua nak dibuat last minute.

Bagi ibu-ibu yang suka menyediakan sendiri juadah hari raya tanpa membeli di luar, apa kata cuba resipi Choco Ball ini.

Kalau buat sendiri lagi jimat dan berbaloi hasil yang diperoleh berganda dari dibeli di luar. Untuk anda yang gemarkan biskut atau kuih raya yang berasaskan coklat, kata anda cuba resepi choco ball yang sangat mudah ini.

Lebih penting lagi, resipi ini juga tidak memerlukan ibu-ibu menggunakan oven untuk membakar!

Tak percaya? jom semak resipi yang dikongsikan oleh Masni Bahari.


#ChocoBall

Jom kekawan kita buat ni..senang sangat..x perlu guna oven untuk membakarnya..hanya gaul kepal dah siap untuk dimakan..klu nak hias tu tepulang masing2 ya..klu nak makan begitu saja pon sedap..jom intai resepi..

Bahan-bahan
1cawan milo..
1cawan nestum..
Setengah cawan susu pekat manis..
1 botol kecik mentega kacang..170g
Badam cincang..
Coklat chip..

Cara membuatnya cukup mudah, hanya g=aul semua bahan pastu kepal bulat-bulat dan siap.

untuk hiasan terpulang kreativiti masing2 ya..klu nak boleh ja ikut macam saya buat..contoh dah ada digambar.

Cara membuat:

1. Gaul semua bahan pastu kepal bulat-bulat.

2. Kemudian, anda boleh hiaskan permukaannya mengikut kreativiti. Siap!

Boleh digaul bersama coklat rice

Boleh salutkan dengan coklat masakan

Selamat mencuba!

Sumber: Masni Bahari & Ohbulan!

The following two tabs change content belo

 

Tinggalkan Komen