Zaman sekarang ini diakui ramai antara kita melakukan pelbagai pekerjaan untuk mendapatkan rezeki. Apatah lagi dengan kehidupan yang kian mendesak kini, ada antaranya akan mencari satu kelainan atau perkara kreatif untuk memastikan mampu mendatangkan sumber pendapatan.

Umpamanya seperti lelaki ini menjadi tukang beratur yang professional hingga mendatangkan pendapatan yang lumayan buat dirinya.

Lelaki berusia 31 tahun ini yang dikenali sebagai Freddie Beckitt meraih pendapatan 160 pound (RM903) sehari dengan membuat pekerjaan sebagai tukang beratur. Kerjanya hanya perlu beratur dan kebiasaannya pelanggannya terdiri daripada orang kaya dan berduit yang tidak rajin atau tidak mahu menunggu dan perlu beratur terlalu lama ketika membeli belah.

Difahamkan bahawa tiga tahun yang lalu Freddie Beckitt adalah seorang penulis fiksyen sejarah dari Fulham, di United Kingdom. Dan untuk menambah pendapatan bulanannya, dia telah bekerja sebagai tukang beratur untuk menunggu dalam barisan bagi pihak pelanggan yang kaya.

Dalam sehari dia pernah juga meraih pendapatan 20 pound (RM112) sejam dan dia juga berharap dapat beratur lebih lama agar dapat upah yang lebih tinggi.

“Saya sanggup beratur panjang janji ada yang sudi membayar saya untuk melakukan tugas tersebut. Saya juga mengiklankan perkhidmatan saya di dalam aplikasi Taskrabbit yang menawarkan pelbagai pekerjaan pelik dan pelanggan hanya pilih perkhidmatan yang mereka inginkan. “

“Saya juga pernah beratur sampai lapan jam untuk membeli tiket pertunjukkan V7A Christian Dior. Masa sebenarnya hanyalah tiga jam, tapi pelanggan minta saya ambil tiket dan tunggu mereka tiba di acara tersebut. Saya tak kisah asal dibayar 20 pound sejam.”

Freddie bercerita lanjut lagi, kebanyakkan pelanggan yang menggunakan khidmatnya adalah merupakan golongan atasan yang tidak rajin untuk beratur panjang dan tidak sabar pula untuk menunggu, terutamanya dalam usaha untuk mendapatkan tiket atau pass masuk untuk sebarang acara popular.

Sumber : Odditycentral.com

Jom saksikan video menarik tentang adik-adik BK kita ni makan Ayam McD 3X pedas. Boleh tahan ke tidak? Jom saksikan.

 

Tonton juga video ini, rasa-rasanya apa yang menarik jika kita shopping di beberapa kedai yang dianggap ‘kedai saka’ ni ye?

IKLAN

ARTIKEL MENARIK : Berminggu-minggu Batuk Tak Hilang, Rupanya Petua Dari Aunty Cina Ni Yang Serasi Bantu Anak Pulih!

LAGI ARTIKEL MENARIK :Anak Lahir Tahun 2016 Atau 2017, Ibu Ayah Dah Boleh Buat Pendaftaran Masuk Tahun 1 Mulai Mac Ni!

Keriangan Famili, jom kita melancong secara maya bersama E-Keluargagader dengan menonton video percutian di The Bentong Farm. Best kalau dapat bawa anak-anak ke sana.

IKLAN

Lagi video menarik!

Baca Ini Juga :Tiba-tiba Tiada Elektrik, Ambilkan Saja Cotton Bud & Buat DIY Untuk Jadikan Lilin. Boleh Tahan Berhari-hari!

Nak macam-macam info? Sila subscribe channel Telegram KELUARGA  dan join keluargagader club