Suami isteri hidup saling melengkapi untuk bahagia.

Jika suami susah, isteri bantu. Itulah yang dinamakan perkongsian sebuah rumahtangga.

Seperti kisah ini, duit pemberian suami setiap bulan disimpan secara rahsia. Walaupun sedikit, jika lama tentu membukit.

Namun, digunakan untuk kecemasan. Ikuti perkongsian inspirasi ini.

Semalam suami diam je..nampak runsing.
Lepas saya paksa baru dia cakap ,nak guna duit sikit…

Tak cakap banyak terus godek beg duit yg x pakai (ini saja letak nk ambik gambo kenangan) ..terus bagi suami..terkejut dia kenapa duit berlipat rapi ni..dia cakap x payah sebab ni duit saya simpan..saya tetap bagi juga..senyum keluar air mata dia..tapi tula x jadi nangis sebab dia kena bayar double nnt 

IKLAN

 

Memang duit saya simpan tp datang dr suami juga..setiap kali suami bg duit gaji , kadang upah dia g buat part time saya selit kan sekeping dalam beg diam2..balik kampung mak mertua selitkan dalam beg pun saya simpan..tak sangka dia saya boleh simpan banyak tu sbb saya ni “deras” juga kalau ada duit..
Tapi tu la setiap duit penat lelah suami,mak mertua,mak sendiri bagi ada “sentimental value” nya sendiri.

IKLAN

Pastu suami cakap betullah ustaz kata isteri ni pandai buat MAGIC 

Moral para suami jangan kedekut dgn isteri nak bg duit belanja.. insyaallah ada isteri yg pandai buat magic nnt,jangan kedekut dengan isteri ,sempit rezeki nnt.. ustaz yg kata ye. 

Kredit: Chienta Mul’ aien II

Nak macam-macam info? Join channel Telegram keluargagader club