Kalau ditanya apa kerja rumah yang paling leceh, pasti ramai yang akan cakap lipat baju. Setuju tak? lagi-lagi kalau anak ramai, sebab tu ada yang duduk depan tv lipat sambil menonton cepat sikitkan sesi melipat baju tu. Betul tak?

Itu belum masuk bab mahu memastikan pakaian yang disimpan itu kekal teratur. Jika ada banyak tangan, pasti akan bersepah semula.

 

Bagi membantu kaum ibu menangani masalah ini, cuba praktikkan cara yang dilakukan oleh bekas juara Program Gadis Melayu, Aida atau nama sebenarnya Khairul Noormaaidah menerusi perkongsiannya di instagram.

Tips MELIPAT KAIN !!!! TAK IKUT KONSEP MAU MENIMBUN MEMBAWAK KE BULAN DEPAN TAU ??? .
1) Jgn melipat sambil tgk tV sebab mood melipat ni akan hilang kalau citer yg kite tgk tu heronyee Handsome ??? senyum sorang2 , menimbun kain tetap kat situ . Last2 esokk la lipat ?

 

2) Jangan lipat kain ketika time suami tak ikut ape kehendak kite ! Uihhh boleh jejas kualiti lipatan tuuu ? mau2 kite lipat kain kite je , yg suami letak tepi ! Padan muke ??

 

3) Suami , kalau tgk mood melipat isteri tu dah dtg cepat2 la tolong hal lain2 . Kalau3 la anak tibe2 nak air kat tingkat bawah la , nk ajak main la!!! Sebab ape? Hahahha sebab mood melipat ni cepat swing !!! Sekali ade yg kacau , nak sambung semule tu compom2 terbantut ? belom lagi kes time nak melipat tu laaaa tibe2 yb dtg ckp “ mommy !! I hepp ( help ) u !!! ???

4) Yg bekerjaya , kalau tak sempat lipat isteri boleh apply style “ BUNJUT “ dulu untuk elakkan rumah bersepah ! Bunjut tu ape ? Ambik mane2 kain pelikat atau batik , asingkan ikut kategori , ayah , mommy , anak2 dll . Tetibe emergency x de la korang memunggah kain berbakol2 tu . Tp tlg la jgn simpan bunjut korang tu terlalu lame !!! Cari la mase untuk buka satu2 bunjut , lame2 habis la wak ?

5) Tips paling best !!! Ohhhh paling untung kalau suami yg tlg lipatkan kain !!!! Cpt tag suami korang ? @snizam5 Hahha mmg rajin tp sb lipatan tu elok sikit dari lipatan yb kecik so mem reject !!! .

IKLAN

6) Care paling mudah & cepat sebenarnye korang melipat sambil dengar lagu Fav korang ! Dengar ok bukan nonton !!! So smbil lipat korang layannnn !!! Insyaallah siap ! Yg mane baru nak kecam kate dari nyanyi baik zikir tuuu haaaa jgn risau . Korang boleh tukar dengan zikir ! Ok jangan tau mengecam x habis !!!! ?

Good Night ?

#aidashareaidacare

 

View this post on Instagram

 

A post shared by AIDA GADIS MELAYU (@aidacitraida)

Sumber: IG aidacitraida

IKLAN

Nak macam-macam info? Join channel Telegram keluargagader club

Sedar tak sedar, bulan depan dah masuk bulan Ogos tau, bulan Kemerdekaan Malaysia!

Sebagai rakyat yang cintakan tanah air, mesti anda ada cara tersendiri nak eskpresikan rasa cinta dan bangga menjadi Anak Malaysia kan? Betul tak?!

Ehhh jangan cakap kat sini, simpan idea anda tu dan hantarkan kepada kami dengan menyertai Virtual Himpunan Saya Anak Malaysia!

Nak tahu caranya? Senang je! Layari je laman web  https://toko.ideaktiv.com/product/virtual-himpunan-saya-anak-malaysia/ , baca syarat kelayakan dan jangan lupa untuk berdaftar di sana ya! Sebarang soalan boleh ajukan di nombor yang tertera di poster.