Berkenalan sejak 20 tahun lalu ketika dibangku sekolah lagi, suami isteri ini adalah contoh pasangan cinta monyet yang kekal sehingga ke jenjang pelamin.

Ajak Shiro dan isterinya, Afifah Amin mula berkenalan ketika di tingkatan 1. Daripada kawan sehingga kepada suami isteri, kini sudah 10 tahun pasangan ini melayari alam rumah tangga dengan dikurniakan 3 cahaya mata.

Kisah tersebut dikongsikan oleh Ajak menerusi laman instagramnya sebelum ini.

View this post on Instagram

Korang nak tengok x? Awek yang aku adjust time form 1 sekarang dah beranak 3 dah🤪 Tapi badan sama je macam dak form 1😝..nampakk😘 Tu nama muji💪🤣 Ni ade sikit gambar dari form 1 sampai skrg..Alhamdulillah syukur Ya Allah🙏 Happy anniversary love😘 @afifahamin ・・・ . #repost . Cinta Agong… Dengar indah Sememangnya memang indah. tapi tak semudah dikata. Perlu kekuatan ikatan yang sangat kuat tersimpul mati.. Terima kasih kerana menjadi kapten kapal yang sentiasa membina kapal menjadi semakin besar untuk keselesaan anak-anak kapal dan mencipta layar yang semakin lebar supaya tidak gentar melawan ombak. Walaupun,ribut melanda sampai kita terlambung dalam dek kapal, Alhamdullilah.. badai tak dapat buat kita jatuh ke laut lemas.. Terima kasih sayang, untuk segalanya.. walaupun pelayaran kita baru genap 9 tahun hari ini tetapi pengenalan sejak 20 tahun lalu buat kita sangat akrab seperti kawan, bergaduh seperti abang dan adik, menangis bersama seperti baby dan bercinta berkasih sayang sebagai suami isteri Semoga Allah jodohkan kita bersama berdua selamanya hingga ke syurgaNya.. Terima kasih Ya Allah kerana Kau takdirkan kami hidup berdua bersama dengan 3 hasil kasih sayang kami Jad Thaqif, Had Thaqif dan Nada Soffea. Semoga takdir Mu yang indah ini Ya Allah berkekalan selama-lamanya.. Aminnnn @afifahamin @jadthaqiffc @hadthaqiffc @nadasoffea_fc

A post shared by Ajak Shiro (@ajakshiro) on

Biarpun bergelar selebriti, namun Ajak Shiro merupakan seorang suami dan bapa yang cukup penyayang.

Tidak hairanlah, sesekali dia memuat naik gambar bersama isterinya Afifah dengan kapsyen yang cukup sweet. Terbaru, Ajak memuat naik satu video yang memaparkan dia memeluk isterinya dengan kapsyen:

 

IKLAN

 

IKLAN

“Suami kalau perlu kekuatan, peluk je isteri…Insyaallah..tak percaya cuba peluk..tapi bini koranglah..bukan bini aku,” tulis Ajak Shiro.

Perkongsian tersebut mendapat reaksi daripada netizen yang rata-rata mengakui itulah resipi rumah tangga bahagia.

adeq_eima Isteri pun sama…. Jika stress2 peluklah suami… Insha allah stress hilang…

juslinda81.jy sama ngan isteri jugak kalau nakkan kekuatan peluk la suami sekuat kuatnya.. ??

lisha.sara.18 Semoga terus bahagia & murah rezeki ajak & family. Bahagiakan wife mesti rezeki mencurah.

arezuha1402 assalam abg @ajakshiro, ni yg di katakan aura isteri…majunya sorg suami kerana adanya isteri dibelakangnya…suami isteri saling memerlukan…setiap ujian yg diturunkan الله adalah utk menaikkan darjat kita sebagai hambaNya…majulah shiro dlm MLM ??

nasribinabdulghani Best apa peluk isteri sndri…dpt pahala lg

norasniazizan Happyla bini2 sedunia klu semua asben mcm ni hehe

Sumber: IG ajakshiro