Allahuakbar, terkejut dengan berita duka kala umat Islam bakal menyambut Syawal tidak lama lagi, apabila seorang kanak-kanak perempuan berusia empat tahun meninggal terkena renjatan elektrik akibat memegang telefon ketika sedang di caj dalam keadaan keadaan basah. Apakan daya  sudah takdirnya tertulis begitu.

Berita duka tersebut dikongsi oleh saudara arwah,  Cikna Nana menerusi laman facebooknya lewat malam semalam.

Kanak-Kanak Empat Tahun Maut TerKena Renjatan Elektrik. Baru Lepas Mandi, Pegang Telefon Tengah Cas.

Peringatan buat semua ibu bapa yang ada anak kecil. Saya dikejutkan dengan berita pemergian anak sepupu pada 2 Jun 2019, sedangkan di waktu semua orang tengah sibuk dengan persiapan hari raya yang bakal tiba 2 hingga 3 hari lagi.

ARWAH BARU SELESAI MANDI

IKLAN

Arwah sangat gemar bermain telefon. Pada zaman ini, boleh dikatakan 90 peratus kanak-kanak, tiada yang tak pandai main telefon. Arwah baru saja selesai dimandikan oleh bapanya. Selepas keluar dari tandas, bapa kata,”Tunggu sekejap, nanti papa siapkan”

Si bapa masuk ke tandas untuk mengambil kain tuala dan selang beberapa minit, terdengar bunyi benda terjatuh. Apabila si bapa membuka pintu, dilihatnya si anak sudah kaku dan badannya kebiruan. Terus si bapa mencapai kain dan menarik anaknya.

TUBUH BASAH TERUS PEGANG TELEFON SEDANG CAS

IKLAN

Tetapi apakan daya, Tuhan sudah mengatur segala-galanya. Sudah takdir ajal maut tertulis. Si anak dengan tubuh basah terus pegang telefon yang sedang dicas. Kita tak tahu, kita tak nampak bahaya ada di sekeliling kita.

TERKENA RENJATAN ELEKTRIK

IKLAN

Arwah meninggal sebab terkena renjatan elektrik pada telefon bimbit. Al-fatihah buat Nur Fadila berusia empat tahun. Damailah di sana wahai anak syurga. 

Kanak-Kanak Empat Tahun Maut TerKena Renjatan Elektrik. Baru Lepas Mandi, Pegang Telefon Tengah Cas.
Awasi anak agar tidak berlaku perkara yang tidak dingini- Gambar hiasan

Meruntun jiwa dengan perkahabaran duka ini di kala kita bakal menyambut Aidilfitri tidak lama lagi. Takziah kepada keluarga arwah. Moga ibu bapa diluar sana jadikan iktibar.