Melangkah ke alam rumah tangga, pemikiran dan kehidupan wanita berubah sama sekali. Kalau dulu bebas ke mana saja dengan kawan-kawan, kini keluarga jadi keutamaan. lebih-lebih lagi kalau bergelar surirumah. Hadap semua benda sendirian.

Kalau dapat suami yang ringan tulang bolehlah membantu. tapi kalau jenis yang pulang dari kerja yang dicari bukan isteri tetapi sofa untuk landing sambil tangan tak lekang dengan handphone. Ini juga satu masalah kan.
Itulah yang diutarakan oleh Shakilla Khoriri, pelakon dan juga isteri kepada penyampai radio, Fizi Ali.
Cukup berterima kasih kepada suaminya yang banyak membantu menguruskan hal rumah tangga dan anak bersama, jelas Shakilla, setiap suami harus berbuat demikian dan tidak sekadar melepaskan tanggung jawab itu pada isteri semata-mata.
Strees tak kalau kau sebagai EMAK kena settlekan dari A sampai Z dalam rumah tangga. YES ! memang kerja dan tanggungjawab kau sebagai ISTERI & EMAK tapi kau bukan robot.
SUAMI …….mohon TERbaca caption ni.
Sayangi lah ISTERI.
Bantu.
Kalau kau tak ada rasa sayang KESIAN lah.
.
Kerja kau tak sepenat KERJA isteri besarkan anak dan settlekan rumah walaupun kau rasa rumah tu tak nampak bersiap sangat tapi percayalah kerja isteri kau tak ada REST. Tengok phone pun tak SEPUAS sebelum ada anak.

Suami, kau jangan seronok sangat main game sampai kau bosan.
Jangan seronok sangat tengok TV sampai berpinar mata.
BANTU……kau bukan kawin dengan MAID.
Anak tu bukan anak jiran sebelah rumah.
.

TEPUK besar untuk suami yang sama2 bantu ringan beban kau. Buat kau rasa seorang ISTERI dan IBU yang dihargai.

Tag suami awak sikit. Lepas tu cium dahi satu kali

I love you my boy
@fiziali_

View this post on Instagram

#💋• . Strees tak kalau kau sebagai EMAK kena settlekan dari A sampai Z dalam rumah tangga. YES ! memang kerja dan tanggungjawab kau sebagai ISTERI & EMAK tapi kau bukan robot. . . SUAMI …….mohon TERbaca caption ni. Sayangi lah ISTERI. Bantu. Kalau kau tak ada rasa sayang KESIAN lah. . . Kerja kau tak sepenat KERJA isteri besarkan anak dan settlekan rumah walaupun kau rasa rumah tu tak nampak bersiap sangat tapi percayalah kerja isteri kau tak ada REST. Tengok phone pun tak SEPUAS sebelum ada anak. . Suami, kau jangan seronok sangat main game sampai kau bosan. Jangan seronok sangat tengok TV sampai berpinar mata. BANTU……kau bukan kawin dengan MAID. Anak tu bukan anak jiran sebelah rumah. . . . TEPUK besar untuk suami yang sama2 bantu ringan beban kau. Buat kau rasa seorang ISTERI dan IBU yang dihargai. Tag suami awak sikit. Lepas tu cium dahi satu kali 😘👌🏻 . . I love you my boy @fiziali_ ❤️

A post shared by SHAKILLA KHORIRI (@shakillakhoriri) on

IKLAN
IKLAN

Sumber: IG shakillakhoriri