Setiap pasangan suami isteri pastinya mendoakan agar rumah tangga yang dibina kekal bahagia sampai ke syurga.

Setiap kali sambutan ulang tahun perkahwinan, diraikan dengan penuh kesyukuran dan mengharapkan agar jodoh terus dilimpahi kebahagiaan.

Bagi pasangan suami isteri yang baharu mendirikan rumah tangga, sepatutnya mempelajari pelbagai tip dan panduan daripada pasangan suami isteri senior yang kekal bahagia melayari perkahwinan lebih daripada 10 tahun.

Pelakon senior Fauzi Nawawi baru-baru ini berkongsi ucapan untuk isteri tercinta aktres Lisdawati sempena sambutan ulang tahun ke-15 perkahwinan mereka pada 9 September lalu.

Sebagai pasangan suami isteri yang sama-sama mencari rezeki dalam industri hiburan sudah tentu ada banyak dugaan dan cabaran yang perlu diharungi untuk sampai ke tahap ini.

“Kebahagiaan Tak Perlu Dikongsi” 15 Tahun Layari Perkahwinan, Fauzi Nawawi Kongsi Tip Bahagia

Coretan yang dimuat naik dalam Instagram miliknya itu boleh dijadikan panduan kepada pasangan suami isteri lain terutama yang baharu melayari bahtera rumah tangga.

IKLAN

Antara yang ditekankan oleh Fauzi iaitu kebahagiaan hidup sebagai suami isteri yang dibina tak perlu terlalu dikongsi.

“09-09-2007. Tarikh Aku terima nikah. Semalam masuk tahun ke-15 kami bersama dalam macam-macam situasi suka duka dan bahagia.

“Kebahagiaan tak perlu dikongsikan kerana tak semua orang suka kita bahagia. Derita dan kesusahan tak perlu diceritakan kerana akan bertambahlah penderitaan.

“Di zaman ini tak perlu kita beritahu apa yang kita ada dan apa yang kita miliki,” tulisnya.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by FauziNawawi (@theonlyfauzinawawi)

IKLAN

Sederhana Dalam Bahagia

Pelakon filem Air Force The Movie: Selagi Bernyawa ini pada masa yang sama memilih untuk menjalani kehidupan berkeluarga secara sederhana sahaja.

“Hidup biasa-biasa sudah, yang penting pasangan kita bahagia dan memahami. Sorry sweetheart @lisdawati15, tak sempat nk ucap apa-apa dan hadiah kan apa-apa.

“Kebahagiaan Tak Perlu Dikongsi” 15 Tahun Layari Perkahwinan, Fauzi Nawawi Kongsi Tip Bahagia

“Jadual masing-masing tak mengizinkan untuk spent time sama. InsyaAllah semoga hubungan ini sentiasa Allah berkati. Luv u sayangku @lisdawati15 take a good care,” tulisnya lagi.

IKLAN

“Kebahagiaan Tak Perlu Dikongsi” 15 Tahun Layari Perkahwinan, Fauzi Nawawi Kongsi Tip Bahagia

 

Fauzi Nawawi mempunyai lapan orang cahayamata iaitu empat orang daripada perkahwinan terdahulu dan empat orang lagi bersama Lisdawati.

Sumber: Fauzi Nawawi

Untuk lebih banyak info terkini jom klik di sini