Saban hari di media sosial kita dipaparkan berita duka kehilangan ahli keluarga akibat Covid-19.

Siapa sangka kebahagiaan yang dikecapi hilang sekelip mata selepas sepasangan suami isteri meninggal dunia selang sehari akibat jangkitan Covid-19.

Menerusi perkongsian oleh Shakinah Sf memberitahu pasangan suami isteri telah ditidurkan pada hari yang sama. Pasangan berkenaan menghembuskan nafas terakhir selang sehari.

Lebih menyedihkan anak tunggal yang baru berusia dua tahun menjadi anak yatim piatu sekali mata.

Suami Isteri ditidurkan pada hari yang sama. 

Allahuakbar. Allahuakbar. Allahuakbar.
Innalillahiwainnailaihirojiun…
‎إِنَّا لِلّهِ وَإِنَّـا إِلَيْهِ رَاجِعون

Sedih. Sedih sangat! Beberapa hari ni aku memang terkesan betul dengan berita kematian Siti Sarah. Then dapat tau kawan aku Rien Rieyana dan suami dia ditidurkan pada hari yg sama 3 hari yg lepas. Dan semalam suami dia dijemput Allah. 

Aku tanya dengan suami aku,mcm mana bila rieen bangun nt dan dapat berita tentang suami dia. Sedihnyaaaa..

Anak tunggal dua tahun yatim piatu sekelip mata

Tapi harini dia pergi menyusul. Tinggalkan dunia ni. Tinggalkan anak dia yg masih kecil,berumur 2 tahun. 

Masa dia tau dia pregnant dia happy sgt sbb dah lama dia tggu. Tapi harini dia tinggalkan Naura. Ya Allah. Kau jagalah puterinya. Semoga dia menjadi anak yg solehah yg membawa ibu bapanya ke syurga Mu. 

Ya Allah Ya Tuhanku ampunilah dia, rahmatilah dia, maafkanlah dia, muliakanlah kematiannya, lapangkanlah kuburnya, jadikanlah syurga sebagai ganti tempat tinggalnya dan berilah kesabaran kepada ahli keluarganya, semoga arwah di tempatkan di kalangan orang-orang yang beriman..

Terdahulu, Allahyarhamah sempat memuat naik video terakhirnya di facabook miliknya memohon doa dan menghalalkan makan minum sebelum dirinya bakal dimasukkan ke dalam unit rawatan rapi (ICU) .

IKLAN

Semoga Allah SWT mencucuri rahmat ke atas rohnya dan menempatkan arwah dalam kalangan orang yang beriman dan beramal soleh,

Sumber: Shakinah Sf , Rien Rieyana

Nak macam-macam info? Join channel Telegram keluargagader club

IKLAN

Sedar tak sedar, bulan depan dah masuk bulan Ogos tau, bulan Kemerdekaan Malaysia!

Sebagai rakyat yang cintakan tanah air, mesti anda ada cara tersendiri nak eskpresikan rasa cinta dan bangga menjadi Anak Malaysia kan? Betul tak?!

Ehhh jangan cakap kat sini, simpan idea anda tu dan hantarkan kepada kami dengan menyertai Virtual Himpunan Saya Anak Malaysia!

Nak tahu caranya? Senang je! Layari je laman web https://toko.ideaktiv.com/product/virtual-himpunan-saya-anak-malaysia/ , baca syarat kelayakan dan jangan lupa untuk berdaftar di sana ya!

Sebarang soalan boleh di http://www.wasap.my/60169647520