Masa tidak nenunggu kita. Anak-anak yang dahulunya kecil kini sudah dewasa.

Justeru, setiap ibu ayah perlu ada perancangan hidup buat anak-anak. Ia termasuk sikap ibu ayah kena berubah 360 darjah.

Sebagaimana perkongsian coach parenting, Mohd Fhais yang berkongsi peranan yang harus ibu bapa lakukan untuk memastikan kejayaan anak-anak.

Dapatkan My Qalam Elite Digital Perjuzuk Set dengan diskaun RM5 apabila anda menggunakan kod KELGST5 di sini 

Bila dah ada anak, kita sepatutnya dah ada keutamaan dalam hidup. Sepatutnya dah tak ada lagi,

– Main games sampai lewat malam
– Duk berkepit dengan telefon
– Kayuh basikal malam malam
– Melepak tanpa tujuan
– Balik lewat malam
– Jarang ada di rumah

IKLAN

INI 6 TIP IBU AYAH KENA LAKUKAN

Bila dah ada anak ni, percaturan hidup dah tak sama, 360 darjah dah berubah.

Nasib anak anak, 100 peratus ada di tangan kita. Sepatutnya masa ni kita dah ada,

1. Usaha cari ilmu parenting
-2.Cuba jadi role model terbaik
-3 Matlamat hidup sebenar
– 4.Idola parenting untuk di contohi
– 5.Inisiatif untuk bekerjasama dengan pasangan
-6 Perancangan masa depan dari segi kewangan dan pendidikan anak anak

Dan banyak lagi yang sepatutnya sudah ada masa ni. Masa tak pernah berhenti untuk tunggu kita berubah. Malah masa bergerak lagi pantas dari perubahan.

IKLAN

Tahu tahu anak dah besar je nanti. Masa tu tak ada games, kawan mahupun wang ringgit yang boleh tolong kita.

Yang ada cuma pembalasan dari apa yang kita beri pada anak masa kecil. Wallahu A’lam.

Kredit: Mohd Fhais

 

 

IKLAN

 

 

 

Nak macam-macam info? Klik channel Telegram KELUARGA  atau join keluargagader club

 

Kejayaan Anak Faktor Perancangan Ibu Ayah, Coach Parenting Sedia 6 Tip Ramai Yang Anggap Remeh!