Guru ibarat ibu bapa kedua bagi pelajar. Macam mana ibu bapa jadi contoh terbaik untuk anak-anak mereka, begitu juga seorang guru yang bukan sahaja sebagai seorang pendidik mengajar demi masa depan, tetapi sebagai contoh untuk anak-anak murid.

Kalau minggu lalu tular tentang ragam anak-anak di sekolah, baru-baru ini tular pula kegigihan seorang guru bertangan satu bersungguh-sungguh menghias kelas demi keselesaan anak-anak murid kesayangan.

Walaupun berstatus kurang upaya, tak mematahkan semangat guru yang dikenali sebagai Abdullah Kadir untuk berjasa untuk anak-anak dan sekaligus memberi inspirasi pada semua.

Melalui perkongsian video di Tiktok miliknya, jelas terlihat kegigihannya melakukan semua perkara seorang diri iaitu mengecat, menghias papan kenyataan dan membalut meja. Siapa sangka, guru kepada anak-anak darjah 3 ini berjaya menyelesaikannya dengan hasil yang kemas dan cantik.

@inspirasitangansolo Tekad Guru Bertangan Satu #guru #cikgu #murid #sekolah #kelas ♬ original sound – Abdullah Kadir

Meneliti di ruangan komen, rata-rata memberi pujian kepada guru tersebut. Malah, penat lelah untuk menghias kelasnya terbalas apabila ibu salah seorang anak muridnya beritahu anaknya memuji kelas bersih dan cantik atas usaha ustaznya menghias.

Kekurangan Bukan Penghalang, Cikgu Hias Kelas Hanya Guna Sebelah Tangan Raih Pujian Netizen Kekurangan Bukan Penghalang, Cikgu Hias Kelas Hanya Guna Sebelah Tangan Raih Pujian Netizen Kekurangan Bukan Penghalang, Cikgu Hias Kelas Hanya Guna Sebelah Tangan Raih Pujian Netizen

IKLAN

Sumber :Abdullah Kadir

Agak-agak, menu apa yang best eh kat Jollibee? Haa meh tengok Zira Review!

Mama tak marah anak, boleh ke? Kalau tak marah macam mana nak dengar kata? Jom ikuti perkongsian ini!

IKLAN

Nak tahu cara mudah uruskan kewangan keluarga? Semak sini!

IKLAN

Yang mana adik adik ada masalah mata, jangan takut bagitau ibu ayah ye, macam BK squad ni!

Tayang bahagia di social media, realiti ke fantasi? Nak tahu, jom tengok!

Jom sertai E-Keluargagader https://toko.ideaktiv.com/product/jom-masak-menu-iftar-kegemaran-keluarga/

Kekurangan Bukan Penghalang, Cikgu Hias Kelas Hanya Guna Sebelah Tangan Raih Pujian Netizen