Sejak semalam, penduduk sekitar Lembah Klang kembali dibebani dengan masalah gangguan bekalan air. Sebelum itu, minggu yang sama turut menghadapi masalah yang sama.
Biarpun ramai yang mengeluh, perkara yang sama tetap berlaku sehingga menyukarkan urusan rumahtangga dan menganggu pendapatan ekonomi terutama yang mempunyai kedai makan.
Lebih sukar, penduduk yang terlibat tidak dapat merentas negeri disebabkan masih dalam tempoh Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB). Jika tidak pastinya ramai akan berkunjung ke rumah saudar mara berdekatan negeri atau pulang ke kampung.
Sehingga artikel ini ditulis, masih ada lagi kawasan yang belum mendapat bekalan air. Malah dimaklumkan bekalan air dikatakan pulih sepenuhnya sehingga hari jumaat ini.
Menyedari akan hal ini, penceramah dah usahawan  Ustaz Ebit Lew  terpanggil untuk membantu penduduk di kawasan kritikal yang terkesan akibat gangguan bekalan air.
Ikuti perkongsian menerusi facebook miliknya.
Sayu hati rasa. Selangor tiada air. Saya beli air 2 lori besar untuk diagihkan. Dari 10malam kami keluar rumah uruskan sampai subuh dan sekarang masih belum selesai mengagihkan air di area pinggiran Batu Caves.
Bila saya tengok rumah saya tiada air. Saya cepat-cepat belikan air mineral untuk anak-anak. Saya fikir macam manalah orang diluar sana. Ya Allah. Sekali tengok orang beratur. Paling sayu pakcik makcik tua-tua nak air. Ada yang saya minta anak muda bersama saya bantu angkatkan.
Ada adik kecil-kecil sangat datang ambil air. Untuk masak dan minum agaknya. Ya Allah. Bantulah semua negeri-negeri yang ada masalah air permudahkanlah ya Allah. Bukalah jalan buat kami semua.
Pohon doa yer. Ramai sangat yang minta tolong. Ada pusat dialisis dan klinik pun memerlukan. InsyaAllah doakan semuanya dimudahkan.
Kerap Gangguan Bekalan Air, Ustaz Ebit Beli Air Dua Lori Untuk Diagihkan. Kerap Gangguan Bekalan Air, Ustaz Ebit Beli Air Dua Lori Untuk Diagihkan. Kerap Gangguan Bekalan Air, Ustaz Ebit Beli Air Dua Lori Untuk Diagihkan. Kerap Gangguan Bekalan Air, Ustaz Ebit Beli Air Dua Lori Untuk Diagihkan. 
Kerap Gangguan Bekalan Air, Ustaz Ebit Beli Air Dua Lori Untuk Diagihkan.  Kerap Gangguan Bekalan Air, Ustaz Ebit Beli Air Dua Lori Untuk Diagihkan.  Kerap Gangguan Bekalan Air, Ustaz Ebit Beli Air Dua Lori Untuk Diagihkan.  Kerap Gangguan Bekalan Air, Ustaz Ebit Beli Air Dua Lori Untuk Diagihkan. 
Sumber: Ebit Lew