Menikmati roti jala dengan rasa susu coklat memberi rasa yang istimewa dan tentunya akan membuatkan anak-anak teruja untuk menjamahnya. Apatah lagi bila disediakan bersama sos coklat yang berkrim.

Maklumlah bila namanya coklat memang anak-anak cukup menggemarinya. Jadi tidak rugi kiranya anda sediakan menu nan satu ini untuk dijadikan hidangan untuk seisi keuarga. Nak tahu resipi dan cara membuatnya, ikuti perkongsian daripada Dek La sebelum ini di facebook group Kelab Roti Jala untuk anda cuba.

“Dekla share resepi ni buat semua… anak-anak pasti suka la bab-bab coklat ni.. Tak rugi buat..” ujarnya.

RESEPI ROTI JALA COKLAT

3 cawan tepung gandum
2¼ cawan air
1 cawan susu kotak coklat
3 sudu besar gula
3 sudu besar serbuk coco
3 sudu besar minyak masak
2 biji telur
½ sudu kecil garam
Campurkan semua bahan & blander sampai halus. Masak seperti biasa.

RESEPI SOS COKLAT

125gm coklat masakan
100gm susu cair/susu kotak
1½ sdb butter/minyak masak
Double boil je semua bahan kat atas hingga cair sebati.

Ekstra info : Ni acuan yang dekla gunakan. Memang mudah sangat guna acuan ni. Kerja pun cepat dan tak ada masalah comot tumpah-tumpah sana sini bagai. Boleh cari dekat mana-mana pasaraya bahagian alatan dapur atau kedai-kedai serbaneka yang ada jual alatan dapur.

Okey selamat mencuba.

Sumber : Dek La

IKLAN

ARTIKEL MENARIK: Kek Apam Susu Yang Lembut & Gebu Tak Melekat Di Loyang. Begini Cara Buatnya!

LAGI ARTIKEL MENARIK :Duit Koyak Jangan Simpan Je, Rugi. Boleh Tukar Untuk Dapat Nilai Penuh Atau Separuh Di Bank Negara!

Nak tahu, KELUARGA ada hadiah wang tunai RM500 nak beri kepada anak-anak anda! Caranya mudah sahaja, anda perlu kongsikan perasaan rasa bangga menjadi anak Malaysia.

Untuk maklumat lanjut layari je laman web https://toko.ideaktiv.com/product/virtual-himpunan-saya-anak-malaysia/ , baca syarat kelayakan dan jangan lupa untuk berdaftar di sana ya!

IKLAN

Sebarang soalan boleh di http://www.wasap.my/60169647520

Bersempena Bulan Kemerdekaan, KELUARGA ada hadiah wang tunai RM300! Cara nak dapatkannya mudah sahaja, ayuh sertai Pertandingan Berbalas Pantun Anak Merdeka dengan mendaftar di https://toko.ideaktiv.com/product/pertandingan-berbalas-pantun/   atau Whatsapp di http://www.wasap.my/60169647520

Nak macam-macam info? Join channel Telegram keluargagader club