Tidak dinafikan sekarang ini terdapat banyak perkhdimatan kiosk daripada pelbagai agensi yang membolehkan kita berurusan secara layan diri dengan begitu mudah. Sama juga halnya jika ingin menukar kad Debit Card yang telah rosak mahu pun telah tamat tempoh.

Tanpa perlu beratur panjang di kaunter bank, sebenarnya kita juga boleh lakukan urusan tersebut di kiosk yang disediakan oleh pihak bank.

Ini sepertimana perkongsian video di aplikasi tiktok oleh ejal.asv, menurutnya dia baharu sahaja tahu tentang kewujudan kioks kad debit Maybank tersebit dan teruja berkongsi info.

Dapat dilihat di dalam video tersebut, ditunjukkan langkah demi langkah yang cukup mudah boleh dilakukan untuk menukat kad debit card lama kepada baharu dalam tempuh masa yang cukup singkat.

Rupanya senang je nak tukar Debit Card tu kalau dah expired atau rosak. Lepas ni dah tak payah beratur lama. Kurang 5 minit dah dapat kad debit baru! Percuma pulak tu.

Cara Tukar Kad Debit Maybank Di Kiosk, Kejap je Siap!

Rujuk video di bawah:

@ejal.asv Aku je ke baru tahu wey 😌 #fypシ #fyp #foryou #fypage #viral #fypppppppppppppp ♬ Horror atmosphere piano & SE. – Kohrogi

Langkah-langkah nak tukar kad debit baru guna kiosk:

  1. Masukkan kad debit

2. Tekan nombor pin

3. Masukkan MyKad / IC pada slot yang disediakan

4. Letakkan ibu jari untuk ThumbPrint

5. Tunggu kad debit baru anda siap.

Selesai!

Sumber :@ejal.asv

Jom saksikan video tentang penjagaan gigi. Katanya ada cara berus gigi yang betul. Jadi nak tahu detail, kenalah tonton video ni ye!

IKLAN

Tonton juga video ini, rasa-rasanya apa yang menarik jika kita shopping di beberapa kedai yang dianggap ‘kedai saka’ ni ye?

ARTIKEL MENARIK : Berminggu-minggu Batuk Tak Hilang, Rupanya Petua Dari Aunty Cina Ni Yang Serasi Bantu Anak Pulih!

LAGI ARTIKEL MENARIK :Anak Lahir Tahun 2016 Atau 2017, Ibu Ayah Dah Boleh Buat Pendaftaran Masuk Tahun 1 Mulai Mac Ni!

Keriangan Famili, jom kita melancong secara maya bersama E-Keluargagader dengan menonton video percutian di The Bentong Farm. Best kalau dapat bawa anak-anak ke sana.

IKLAN

Lagi video menarik!

Baca Ini Juga :Tiba-tiba Tiada Elektrik, Ambilkan Saja Cotton Bud & Buat DIY Untuk Jadikan Lilin. Boleh Tahan Berhari-hari!

Nak macam-macam info? Sila subscribe channel Telegram KELUARGA  dan join keluargagader club