Pernah tak alami situasi tiba-tiba paparan skrin televisyen menjadi belang-belang? padahal tidak ada yang usik sebarang wayar di belakang tv berkenaan.

Selain itu, faktor anak-anak bermain juga antara penyebab ia berlaku. Jangan bimbang, tak perlu pun beli TV baru. Perkongsian Fadeli Sharip di Facebook yang menunjukkan cara repair tv belang-belang pasti dapat membantu anda.

Menariknya, saudara Fadeli membaiki hanya dengan berpandukan video di Youtube sahaja. Senang dan confirm jadi!

CARA REPAIR TV BELANG-BELANG GUNA YOUTUBE

1. Buka cover belakang2. Kat sini try and error. Tempek salotape kat A baru jadi.3. Letak salotape kat sini. Ni pun kena try and error.4. Dah siapTv belang2. Cari2 tutorial diy kat youtube. Test buat jadi pulak. Berapa lama tahan tak tahu la.

ARTIKEL POPULAR: “Memori. Inilah Orangnya.” Fedtri Yahya Kongsi Wajah Pemilik Tulisan Khat Pada Duit Kertas Malaysia


Nak macam-macam info? Join channel Telegram keluargagader club

IKLAN

 

IKLAN