Selebriti terkenal Neelofa sememangnya dikenali sebagai seorang yang sangat suka mencari ilmu. Ibu kepada Muhammad Bilal ini sering berkongsi di Insta Story berkenaan pelbagai kelas yang dihadiri sejak dulu lagi.

Jika dulu semasa baru berniqab, beliau sering berkongsi tentang kelas-kelas agama yang dihadiri bersama guru-guru agamanya.

Usahawan berjaya ini juga kerap berkongsi live semasa kelas sedang berlangsung kerana mahu pengikutnya sama-sama mendapat ilmu.

Setelah bergelar ibu, Lofa pernah menyuarakan hasrat untuk belajar lebih mendalam tentang ilmu penyusuan. Beliau kemudian mengambil Kaunselor Laktasi khas untuk datang ke rumah mengajar dan membimbingnya tentang ilmu penyusuan.

Kagum dan terinspirasi dengan semangat Lofa untuk memberikan susu ibu kepada anaknya. Walaupun pada awalnya beliau mengakui ada banyak kekurangan berkenaan ilmu penyusuan tetapi ternyata Lofa tidak berputus asa bahkan terus gigih mencari ilmu.

Sebagai Kaunselor Laktasi bertauliah, Nad Masrom berbesar hati kerana berpeluang untuk membimbing selebriti terkenal ini tentang ilmu penyusuan.

Justeru Nad Masrom berkongsi kenangan manisnya sepanjang mengajar Neelofa dan kagum dengan semangat ditunjukkan oleh isteri PU Hariz ini dalam Instagramnya.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nad Masrom (@nadmasrom)

Teruja Dapat Bimbing Neelofa

Kali pertama dapat permintaan @neelofa untuk saya bimbing beliau dalam penyusuan susu ibu tentulah buat saya teruja. Teruja kerana satu nama besar sangat berminat dengan penyusuan susu ibu.

IKLAN

Perasaan saya masa kali pertama nak jumpa beliau? Tentulah nervous! Tapi saya tak boleh lupa bagaimana reaksi Lofa sambut saya di pintu rumah bersama Bilal.

Lofa berjaya buat saya yang rasa gemuruh tadi jadi selesa. Sesi pertama kami berjalan selama 2 jam. Lofa sangat humble. Saya sampai lupa dia ialah Neelofa.

Lofa juga bertanya tentang sejarah kehilangan anak pertama saya dan masalah yang dihadapi ibu-ibu lain juga. Saya sangat gembira sebab Lofa bukan sahaja ingin gali ilmu untuk dirinya tapi secara tak langsung, menarik minat ibu-ibu lain mengikuti jejaknya.

Sesi kedua dan ketiga juga masih berkisar penyusuan susu ibu cuma dalam sesi ketiga saya selitkan tentang corak bayi menyusu tidur dan tentang sleep train.

Alhamdulillah, Lofa juga berminat untuk belajar tentang @babylanguage bersama sahabat yang saya dah anggap macam kakak sendiri.

Saya pernah beritahu Lofa, saya tak kisah jika orang tak tahu Lofa belajar penyusuan dengan siapa, tapi cukup jika Lofa sudi beri kesedaran kepada ibu-ibu tentang penyusuan susu ibu.

IKLAN

Alhamdulillah, Lofa kerap berkongsi tentang perjalanan penyusuan beliau di story yang diikuti ramai oleh pengikutnya.

“Lofa Sangat Humble, Minat Belajar & Berkongsi Ilmu” Kaunselor Laktasi Kongsi Pengalaman Bimbing Neelofa Ilmu Penyusuan Susu Ibu

Terima kasih Lofa untuk segala kenangan manis sepanjang sesi kita. Saya terharu sebab Lofa menyantuni saya bukan sekadar kaunselor, tetapi sebagai tetamu juga.

Teringat karipap panas dan susu @nilofagroup yang sangat sedap

Kalau tanya saya comel tak Bilal, jawapan saya: Subhanallah

IKLAN

Terima kasih kepada guru penyusuan saya Dr Hairin Anisa @loveastronomy_amateur dan LC @elpeni.ramli
yang banyak beri sokongan dan bantuan kepada sesi ini secara keseluruhan.

Mudah-mudahan matlamat kita untuk terus menyebarkan ilmu dengan lebih luas diizinkan Allah.

Nad Masrom
Kaunselor Laktasi

#nadbreastfeedinginfo

Sumber: @nadmasrom

“Lofa Sangat Humble, Minat Belajar & Berkongsi Ilmu” Kaunselor Laktasi Kongsi Pengalaman Bimbing Neelofa Ilmu Penyusuan Susu Ibu

Webinar kehamilan PERCUMA terbesar untuk bakal papa & mama. Jom daftar nama anda di sini WEBINAR AKU TAK SERIK BERSALIN 

Untuk lebih banyak info terkini jom sertai Telegram Keluarga Gader https://t.me/keluargagaderclub sekarang!

Mencari bahagia bersama KELUARGA?
Download dan baca sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI