Penyanyi Datin Salwa Abdul Rahman berkongsi rasa syukur dan gembira apabila anak perempuannya berjaya menggenggam segulung ijazah.

Perkongsian tersebut dimuatnaik menerusi laman Instagramnya usai kejayaan anaknya yang mesra dipanggil Alai.

Dalam hantaran tersebut, isteri kesayangan Dato’ subadron Abdul Aziz ini memuatnaik gambarnya bersama anaknya yang lengkap memakai jubah konvokesyen.

Alai berjaya menamatkan pengajiannya di Taylor’s University pada 17 Mac yang lalu. Perkongsian gambar dua beranak ini nyata meraih perhatian peminat kerana ibu dan anak kelihatan sama-sama cantik. Nampak seperti kakak dan adik sahaja puji warganet.

“Hampir 3 tahun convocation tertunda akibat pkp! Alai lepas degree! Terus dapat tawaran kerja di loreal. Bersyukur sanga, segala usaha kakwa & abg bad berhasi. Kakwa & abg bad sangat mementingkan pelajaran anak-anak. Dari kecil lagi demi masa depan mereka agar dapat pekerjaan yang baik utk menjamin masa depan.

Sebab tu kami sentiasa memantau terutama sekali bab pergaulan & disiplin anak2. Syukur dfah tamat degree dalam International bussiness marketing, kini Alai bekerja di loreal, kongsi Datin Salwa lagi yang mesra membahasakan dirinya kakWa.

Dia yang kini banyak memberi  tumpuan pada famili selain lebih senang berehat & buat kerja-kerja amal. Berkongsi penjagaan kecantikan, akuinya sejak kecil lagi dia suka benda yang cantik dan bergaya.

“Kakwa memang sukakan sesuatu yang cantik & menarik sejak dari kecil lagi. Sebab arwah mak dan abah kakwa orang yang sentiasa kemas  bergaya. Mak suka berdandan setiap masa. Selain itu, rumah sentiasa berkemas tak boleh berselerak. Dengan kata lain, kebersihan diri kena jaga.

“Jadi kecantikan & kebersihan diri dah sejak dari kecil lagi dah di atur hinggalah sekarang. Tak peliklah kalau kakwa tetap bergaya hingga kini. Dalam masa yang sama, kena jaga pemakanan, jaga kebersihan kulit, berjogging & bersukan… walaupun dah berusia. Itulah salwa abd rahman seadanya,” ujar Datin Salwa lagi.

Pasangan ini mendirikan rumahtangga pada 1991, Hasil perkongsian hidup, mereka dikurniakan dua cahaya mata, Puteri Sulaikha dan Putera Sufrie.


ARTIKEL MENARIK: “Allah Sangat Baik Dengan El, Allah Izinkan. Syukur Alhamdulillah.” Elfira Dedah Jantina Anak, Bakal Timang Bayi Perempuan!

ARTIKEL POPULAR: “Babah Cakap Rupa Ayyash Macam Ibu.” Kandungan 29 Minggu Terpaksa Czer Air Ketuban Kering, Ibu Ni Reda Anak ‘Pergi’

IKLAN

“Berjaya Mahramkan Musa. Dia Power.” Dah 3 Bulan Mizz Nina Masih Susukan Bayi Angkatnya, Pakar Laktasi Ni Kongsi Cerita!

BACA INI JUGA : ”Lawanya Adik. Anak Ramai, Badan Maintain Je.” Che Ta Kongsi Gambar Keluarga, Warganet Puji Nampak Sebaya Tak Makan Usia!


Nak macam-macam info? Klik channel Telegram KELUARGA  dan join keluargagader club

IKLAN

Follow dan subscribe Youtube Channel @BintangKecilMy
#BintangKecilMy #BintangKecil #KitakanJuara