Aduhai, dahsyatnya doa seorang isteri! Asbab doanya, rezeki suami dimurahkan, urusan suami dipermudahkan serta diberikan kesihatan yang baik. Dengan ini memang wajib seorang mendoakan suaminya. Doa isteri adalah kunci kejayaan suami.

Jika bukan isteri siapa lagi yang akan mendoakan suami. Disaat suami hendak melangkah ke tempat kerja, lalu isteri mendoakan suaminya sambil memberikan senyuman. Doa isteri amat diperlukan oleh seorang suami bagi mendapatkan kejayaan dunia dan akhirat.

Doa seorang isteri untuk suami memang mustajab kerana jika wanita bermunajat, ia memang ikhlas. Usaha yang disusuli dengan doa adalah faktor yang memberi kebahagiaan kepada rumah tangga. Berkat doa isteri suami akan sentiasa terhindar dari musibah semasa isteri tiada disisi.

BILA RUMAHTANGGA DIUJI

Makbulnya Doa Seorang Isteri, Jadi Kunci Kejayaan Suami. Ikuti 16 Doa Ini.

Namun, jika rumahtangga diuji, berdoalah .jika suami tidak seperti yang diimpi, berdoalah jika suami berpaling hati, berdoalah jika isteri dizalimi, berdoalah jika hak-hak isteri tidak dipenuhi, berdoalah. Doa yang baik-baik akan menyatukan hati dengan suami.

Allah akan mendengar doamu itu wahai isteri jangan pernah putus asa untuk berdoa.

Doa 1
Ya Allah, berikanlah kepadaku suami yang terbaik si sisi-Mu, suami yang juga menjadi sahabatku dalam urusan agama, urusan dunia dan akhirat.

IKLAN

Doa 2
Ya Allah, jadikanlah hambamu ini dicintai oleh suami dengan rahmat-mu wahai Zat Yang Maha Penyayang DiAntara Para Penyayang.

Doa 3
Ya Allah, berikanlah suamiku kemudahan rezekinya, jika letaknya masih jauh maka dekatkanlah. Jika masih di langit, maka segera turunkanlah untuknya. Jika tertanam di dasar Bumi hanya Engakulah yang mampu mengeluarkannya.

Doa 4
Ya Allah, berkahilah rezeki yang diperoleh suami hambamu agar membawa kebaikan kepada kami sekeluarga di dunia dan di akhirat.

Doa 5
Ya Tuhanku, berikanlah suami hamba balasan yang sebaik-baiknya atas didikannya padaku dan pahala yang sebesar-besarnya atas kasih sayang yang suami hamba limpahkan.

Doa 6
Ya Allah, janganlah Engkau jadikan kami sasaran fitnah bagi kaum yang zalim, dan selamatkanlah kami dengan curahan rahmat-Mu.

IKLAN

Makbulnya Doa Seorang Isteri, Jadi Kunci Kejayaan Suami. Ikuti 16 Doa Ini.
Doa 7
Ya Allah, sesungguhnya aku berlindung kepada-Mu dari perbuatan syaitan dan dari mimpi-mimpi buruk (HR. Ibn as-Sani)

Doa 8
Ya Allah, aku memohon curahan cinta-Mu dan kecintaan orang-orang yang mencintai-Mu, serta memohon curahan amal yang dapat mengantarakan diriku.

Doa 9
Ya Allah, bila magfirah-Mu telah mencapai mereka sebelumku, izinkanlah mereka memberi syafa’at untukku.

Doa 10
Ya Allah, aku mohon kepada-Mu agar terbuka hati untuk berbuat kebajikan dan menjauhi kemungkaran.

IKLAN

Doa 11
Ya Allah bukakanlah bagiku hikmahmu dan limpahkanlah padaku keberkahanMu, wahai Pengasih dan Penyayang.

Doa 12
Ya Tuhanku, masukkanlah aku secara masuk yang benar, dan keluarkanlah pula aku secara keluar yang benar.

Doa 13
Ya Allah, berilah kesihatan dan kemudahan rezeki kepada kami, dan selalu jadikan kami berada di jalanMU yang lurus.

Doa 14
Ya Allah Ya Rabb.. Segala Puji bagiMu, yang telah mempertemukan kami dengan RamadhanMu.. Semoga kami bertemu RamadhanMu selanjutnya.

Doa 15
Ya Allah Ya Rabb.. Aku berdoa untuk semua hati yang menangis kerana kepahitan hidup. Bantulah kami Tuhanku untuk menjadi manusia-manusia yang terus berharap kepadaMu.

Doa 16
Ya Tuhanku, berkati aku dan keluargaku di setiap saat. Lindungilah kami dan jauhkan kami dari kemungkaran dan orang-orang yang berniat jahat kepada kami.

Kredit: Saudari.com

Mencari bahagia bersama KELUARGA?
Download dan baca sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI