Kebanyakkan antara tidak dinafikan lebih gemar memasak di rumah dan berwaspada dalam memilih resepi dan bahan masakan. Ini disebabkan ramai yang sedar akan kepentingan tentang nutrisi dan kebersihan makanan bahkan dengan menyediakan menu untuk keluarga ianya jauh lebih jimat berbanding makan di luar.

Sejajar dengan itu, M&S dengan tagline ‘Lazat dimakan, dekat di hati’, memperkenalkan produk Krim Kelapa untuk membantu pengguna supaya dapat mengekalkan dan menikmati gaya hidup sihat.

Jadikan Krim Kelapa M&S sebagai bahan masakan wajib di dapur anda. Krim Kelapa memang kaya dengan nutrien baik seperti potassium yang penting dalam mengekalkan kesihatan sel-sel badan. Pengambilan potassium harian yang mencukupi dapat membantu mengurangkan risiko darah tinggi, keletihan dan kekejangan otot.

Krim Kelapa juga kaya dengan trigliserida rantaian sederhana. Ianya mengandungi asid laurik yang terkenal dengan sifat antiseptiknya dan zink yang dapat mengurangkan risiko radang perut. Berbeza dengan pandangan awam yang percaya bahawa krim kelapa membahayakan kesihatan, pengambilan krim kelapa secara sederhana mampu membawa manfaat lain seperti mengurangkan kolesterol LDL (kolesterol jahat).

Oleh itu, ianya dapat membantu penggunanya dalam mencapai kesihatan jantung dan pengurangan berat badan.

IKLAN

Satu Alternatif

Masak Lebih Sihat Dengan M&S, Satu Alternatif Yang Rugi Dilepaskan Begitu Je!

IKLAN

Bagi mereka yang mempunyai masalah intoleransi terhadap laktosa, Krim Kelapa M&S adalah satu alternatif yang sesuai bagi mereka tanpa perlu mengorbankan rasa makanan. Dengan produk terbaharu Krim Kelapa M&S, ianya dapat membantu pengguna dalam menikmati makanan ‘trendy’ dan dapat menukarkannya menjadi bahan makanan sihat.

Kata Michelle yang juga merupakan Pengurus Jenama M&S, “Kini dewasa muda suka terjah kafe hipster dan gemar mencuba menu kreatif dengan memasaknya di rumah. Ramai yang percaya aktiviti ini dapat merapatkan lagi silaturahim keluarga mereka. Mereka juga lebih berani menerima cabaran dalam memasak, suka mencuba rasa dan teknik baru untuk merasai keterujaan di rumah.”

IKLAN

Selain sesuai untuk hidangan utama dan pencuci mulut, Krim Kelapa M&S juga boleh digunakan dalam pelbagai resepi, daripada juadah tradisional hinggalah ke juadah moden. Krim Kelapa memang tengah ‘in’ sekarang, sesuai untuk diet tanpa daging atau diet ketogenik. Ianya adalah pilihan yang ideal bagi mereka yang ingin memperkenalkan diet sihat dalam gaya hidup mereka. Krim Kelapa merupakan produk yang telah dinaik taraf menjadikannya lebih berkrim dan kaya dengan rasanya.

Oleh itu, ia memang sesuai untuk diaplikasikan dalam pelbagai juadah yang memerlukan tekstur dan rasa yang kaya dan pekat. Krim Kelapa M&S adalah 100% produk semula jadi tanpa bahan tambahan dan pengawet.

Produk Krim dan Santan Kelapa M&S diproses secara UHT (Ultra High Temperature) dengan menggunakan kelapa yang bermutu tinggi. Oleh yang demikian, pengguna tidak perlu risau akan penyimpanan stok yang banyak di rumah kerana produk ini dipek secara aseptik ke dalam paketnya dan dimeteraikan secara ultrasonik untuk mengekalkan kesegaran sehingga 18 bulan jangka hayat (bermula daripada tarikh pembuatan).

“Kami berharap dapat memberi kesedaran dalam penggunaan krim kelapa sebagai salah satu kebanggaan Malaysia. Secara tradisinya, krim kelapa biasa digunakan untuk juadah utama seperti Nasi Lemak dan aneka kari. Akan tetapi, krim kelapa juga boleh digunakan sebagai pengganti produk tenusu dalam membuat resepi keto. Akhir sekali, Krim Kelapa M&S mampu membantu dalam menghaluskan rasa dan menambahbaikan tekstur apabila digunakan untuk penyediaan juadah seperti sos, sup ataupun resepi minuman.”, kata Michelle.

Mencari bahagia bersama KELUARGA?
Download dan baca sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI