Umum sedia maklum pelakon Didie Alias pernah mendirikan rumahtangga bersama pelakon Ridzuan Hashim.

Hasil perkongsian hidup bersama, mereka telah dikurniakan lima orang cahaya mata. Namun jodoh tidak panjang dan akhirnya mereka berpisah.

”Raya Yang Bermakna.” Selepas 20 Tahun Anak Didie Alias Dapat Beraya Satu FamiliTerbaru, menerusi laman Instagramnya, Didie berkongsi coretan anak sulungnya, Dhaniyah yang begitu gembira dan sebak kerana impiannya untuk beraya bersama kedua orang tuanya tercapai. Di dalam perkongsian tersebut turut dimuatnaik gambar keluarga mereka.

Menurut Dhaniyah, selepas 20 tahun penantiannya untuk beraya bersama sekeluarga tercapai. Dalam masa yang sama, Dhaniyah memberikan kata ucapan terima kasih kepada Didie dan Ridzuan kerana telah membahagiakan mereka anak-anak.

”Raya Yang Bermakna.” Selepas 20 Tahun Anak Didie Alias Dapat Beraya Satu Famili

20 years later.. 🤍

IKLAN

Siapa sangka, dulu terpaksa ambik turn nak beraya dengan mamy ke ayah dulu eh. Nak kena jaga hati dua dua walaupun ada yg terasa.

Impian semua anak anak dari “broken family” utk satukan mak dan ayah mereka. Mungkin nampak mcm broken family utk semua, tapi bagi kiteorg love & care dari mamy ayah dua dua kiteorg dapat walaupun dorang tak together.

”Raya Yang Bermakna.” Selepas 20 Tahun Anak Didie Alias Dapat Beraya Satu Famili

Walaupun stigma org tentang broken family ni kata anak-anak akan terabai lah, anak anak memberontak, anak-anak tak cukup kasih sayang. It may be broken to some, but not to us. Thank you mamy ayah daddy sebab selalu ingat kan kakak & adik2 tentang tanggungjawab kiteorg dgn mak ayah. Never once kiteorg rasa kiteorg dari broken family. We’re still a family but not together je.

IKLAN

”Raya Yang Bermakna.” Selepas 20 Tahun Anak Didie Alias Dapat Beraya Satu Famili

Tapi harini dalam sejarah, setelah 20 tahun penantian, kakak & adik2 dapat beraya dengan satu family 🥹 priceless! and we should hold on to this moment forever. Terima kasih sbb buat anak anak happy. Terima kasih sebab buat semua ni utk kiteorg. Kiteorg tak mintak banyak, tapi saat ni yg kiteorg tunggu dari tahun 2002 sampai harini.

”Raya Yang Bermakna.” Selepas 20 Tahun Anak Didie Alias Dapat Beraya Satu Famili

IKLAN

Eh terpanjang pulak tp percayalah, mak ayah mungkin boleh bercerai, tapi bukan mak ayah dan anak anak. Jangan putus harapan, jangan putus doa. 🥹

 

https://www.instagram.com/p/CdGjyyCP2Sj/?igshid=YmMyMTA2M2Y=