Bak kata pepatah, “Kasih ibu bawa ke syurga, kasih ayah sepanjang masa”. Itulah yang ditunjukkan oleh setiap bapa di dunia ini yang sedaya upaya bekerja keras demi membahagiakan keluarga kecil mereka.

Ditetapkan tarikh 19 Jun setiap tahun sebagai hari bapa, tidak ketinggalan buat guru vokal dan juga penyanyi, Ernie Zakri untuk membuat ucapan khas buat suaminya sempena hari bapa pada hari ini.

Melalui perkongsiannya di Instagram, Ernie yang merupakan isteri kepada penyanyi Syamel membuat video khas koleksi video Syamel dan anak mereka, Khawla dengan ucapan pujian bahawa suaminya adalah ayah yang terbaik yang anak mereka miliki.

” This is for you, Daddy @syamel_official . You’re the best Daddy to Khawla she’s so lucky to have you. Daddy obses dengan Khawla (in a good way 😅) & selalu nak yang terbaik untuk anak soleha ni.

“Bila Khawla dah besar, I will give you all the videos macam mana Daddy sayang you sangat.” tulisnya di ruangan kapsyen.

Yang menjadi tarikan dalam ucapan ini apabila Ernie membongkar rahsia Syamel menyanyi ketika tidur!

” Jangan terkejut, satu masa nanti Khawla akan tengok Daddy mengigau dalam tidur dan akan buat concert selalunya. Paling tak pun, Daddy buat presentation/bagi ucapan dalam mimpi. Lihatlah bukti last part. Mimpi mimpi pun kena on point tau nyanyi. 🥲” tambahnya.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @erniezakri

IKLAN

Meninjau di ruangan komen, rata-rata turut mengucapkan selamat hari bapa kepada Syamel. Malah ada juga yang terhibur menonton video penyanyi yang popular dengan lagu ‘hidup dalam mati’ ini menyanyi ketika tidur.

Terdahulu, Syamel dan Ernie diijabkabulkan di Masjid Puncak Alam, Selangor pada 22 Mac tahun lalu. Mereka dianugerahkan cahaya mata sulung iaitu Nur Khawla Soleha yang kini berusia hampir 4 bulan.

IKLAN

Sumber : Instagram Ernie Zakri

Webinar Aku Tak Serik Bersalin merupakan webinar kehamilan dianjurkan untuk para ibu hamil yang menanti kelahiran cahaya mata. Membariskan ramai speaker-speaker hebat yang terdiri daripada pakar dalam bidang masing-masing. Antaranya Dr Maiza Tusimin, Dr Siti Sarah Aishah, Dr Tengku Puteri Zainab, Ustazah Fatimah Syarha, Encik Fhais Salim dan selebriti Ezzaty Abdullah. Jom daftar secara percuma di SINI!