Risau juga bila kita lihat pintu di rumah kita mempunyai ruang terbuka di bahagian bawahnya. Semakin besar ruang tersebut, kebarang kalian untuk serangga atau binatang seperti lipan, lipas, katak dan sebagainya dapat masuk ke dalam kediaman kita dengan mudah. Bahaya juga keadaan ini jika dibiarkan begitu sahaja.

Bagi Mohd Sani Soid, masalah ini mudah sahaja untuk diselesaikan olehnya. Menurutnya tidak sampai lima minit, settle masalah. Nak tahu apa yang dilakukan olehnya, ikuti perkongsian ini.

Keadaan bahagian bawah pintu yang mempunyai ruang terbuka.

Nak Elak Ada Serangga Masuk Rumah, Begini Cara Lelaki Ni Buat Untuk Tutup Gap Pintu Dengan Lantai. 5 Minit Settle!

Pintu rumah anda ada gap besar?
Binatang/serangga merayap seperti ulat gonggok, lipan, katak, lipas, cicak, waima ular pun boleh masuk…

IKLAN

Cara penyelesaian

  1. Pegi MrDiy beli  ini.Nak Elak Ada Serangga Masuk Rumah, Begini Cara Lelaki Ni Buat Untuk Tutup Gap Pintu Dengan Lantai. 5 Minit Settle!

2. Ukur kelebaran pintu dan potong mengikut ukuran tersebut. Setela itu, drilkan pada bahagian bawah pintu tadi.
Nak Elak Ada Serangga Masuk Rumah, Begini Cara Lelaki Ni Buat Untuk Tutup Gap Pintu Dengan Lantai. 5 Minit Settle!3. Siap.

IKLAN

Nak Elak Ada Serangga Masuk Rumah, Begini Cara Lelaki Ni Buat Untuk Tutup Gap Pintu Dengan Lantai. 5 Minit Settle!

Malah meninjau di ruangan komen, ramai juga yang teruja untuk mencuberkongsi cara lain untuk atasi masalah gap antara pintu dan lantai tesebut.

IKLAN

Nak Elak Ada Serangga Masuk Rumah, Begini Cara Lelaki Ni Buat Untuk Tutup Gap Pintu Dengan Lantai. 5 Minit Settle! Nak Elak Ada Serangga Masuk Rumah, Begini Cara Lelaki Ni Buat Untuk Tutup Gap Pintu Dengan Lantai. 5 Minit Settle! Nak Elak Ada Serangga Masuk Rumah, Begini Cara Lelaki Ni Buat Untuk Tutup Gap Pintu Dengan Lantai. 5 Minit Settle!

 

Sumber : Mohd Sani Soid

Nak macam-macam info? Join channel Telegram keluargagader club

Mencari bahagia bersama KELUARGA?
Download dan baca sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI