Sebagai tetamu majlis tentunya kita akan rasa seronok bila dapat doorgift atau goodies bag daripada tuan rumah.

Macam-macamlah idea kreatif berkenaan pemberian sebagai tanda penghargaan kepada tetamu yang hadir menyerikan majlis.

Dan buat tuan rumah pula, mesti mahu memberi sesuatu yang rare atau yang berguna untuk tetamunya dengan bajet yang tertentu.

Ini sebagaimana perkongsian wanita ini, mengenai  roti gardenia sebagai doorgift perkahwinan.

Nak tahu cara membuat tempahan, bolehlah baca perkongsian penuhnya di sini.

STEP UNTUK TEMPAH ROTI GARDENIA

Amik telefon picit nombor 03-516 13228. Telefon kilang gardenia dan mintak lah nak cakap dengan Puan Farah. Jangan kedekut credit sangat. Letih dah saya cerita kat post dari tahun lepas.

Bagi tahu Cik/Puan/Datin/Puan Seri nak tempah berapa banyak roti. Kalau nak tau harga sila lah tanya dulu. Kalau kena dengan bajet boleh proceed langkah seterusnya.

Lepas dapat harga, depa akan bagi no akaun gardenia & email. Apa kita kena buat, kita kena bayar duit dan kita kena email resit dalam bentuk PDF.

Waktu send email bagi sekali details kita. Nama, Alamat, Tarikh nak anta roti, berapa banyak roti nak, dan no telefon kita.

IKLAN

Okey, sampai hari kejadian tak yah dok gelabah apa. Memang lori gardenia akan sampai depan umah hg. Zis pun cempera gak dok tunggu.

Dah sampai tue, kita pack sendiri lah roti masuk lam kotak tue nah. Kita bayar harga roti dan harga kotak tue sekali. Dalam R M 2.65 tahun lepas. Tahun ini tak tau.

IKLAN

Tak ada charge delivery. Percuma sahaja sampai depan pintu umah kita.

JIKA BAJET HAMPA BAWAH RM 2. BOLEH TEMPAH NUMEE GARDENIA, SIAP SEKALI KOTAK JUGA.

Ok selamat menempah!
Gardenia Bakeries KL Sdn Bhd

Sumber : Nurshahira Rosli