Kucing kesayangan kita umpama sudah menjadi sebahagian daripada ahli keluarga. Malah kalau di rumah kita selalu bahasakan diri ‘mummy’, atau ‘mama’ pada kucing kesayangan kita. Kita seolah-olah menganggap haiwan kesayangan Nabi SAW ini sebagai anak dan
sebahagian ahli keluarga dalam rumah kita.

Kalau dah namanya ‘anak’ kenalah sediakan makanan yang berkhasiat dan baik untuk kesayangan kita yang satu ni. Memilih makanan yang baik dan berkualiti antara yang disarankan.

Tak hanya makanan yang dijual di pasaran, petua dan amalan tradisional juga boleh kita cuba. Salah satu cara mencantikkan bulu kucing yang dikongsikan oleh rakan kita yang menggelarkan dirinya sebagai Bapa Kucing di facebook ini boleh kita cuba.

Paling menarik sebab makanan yang digunakannya untuk mencantikkan bulu kucingnya memang tidak kita jangka. Jom ikut tipnya.

Cantikkan Bulu Dengan Kuning Telur
Menurutnya, caranya untuk mencantikkan bulu kucingnya adalah dengan memberi kuning telur setiap minggu. Memang gebu.

IKLAN

Nak Lebatkan Bulu Kucing, Murah Lagi Jimat, Kena Selalu Tambahkan Zat Dengan Makanan Yang Satu Ni!

Bagi merawat dan melebatkan bulu kucing yang gugur, beri makan kuning telur setiap minggu. Sekurang-kurangnya sebulan sekali. Lagi kerap lagi bagus.

IKLAN

Kena ajar dari umur 3 bulan lagi. Kalau dah besar susah sikit untuk kucing anda makan. Cuba campurkan pada makanan dia. Beri makan masa dia lapar lagi senang.

Nak Lebatkan Bulu Kucing, Murah Lagi Jimat, Kena Selalu Tambahkan Zat Dengan Makanan Yang Satu Ni!

IKLAN

Begitu katanya, mudah sahaja iaitu dengan menambahkan sedikit kuning telur dalam makanan kucing. Tambah berselera kucing kita
setiap hari. Silap-silap dia minta lagi dan lagi. Jadi jom cuba.

Selamat mencuba!

 

Kredit : bapa kucing

Mencari bahagia bersama KELUARGA?
Download dan baca sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI