Merancang untuk mengenakan kemasan lantai vinyl untuk ruang tamu, bilik tidur atau ruang dapur, diakui ramai selesa menggunakan vinly ini.

Selain memberi keselasaan pada kaki yang memijak, bahkan menjadikan ruangan nampak bergaya dan kemas.

Jadi sebelum itu, apa kata baca dahulu perkongsian dari Liyana Elly tentang pemilihan dan pemasangan lantai vinyl di rumahnya.


Tujuan post ni saya just nak share je vinyl floor budget saya yg lahirnya bukan dari golongan bangsawan mahupun kebanyakan gichuwww..

Sebenarnya sblm ni saya dah pernah share saya wat di dapur.

Alhamdulillah dh 3 thn masih bertahan walaupun just beli kat kedai ECO jek.

Kali ni saya cuba utk buat di ruang tamu cinonet saya.Sbb rumah hanya rumah murah PPR je jd kos nya pun hanya budget2 saja dong

Saya berpuas ati pakai vinyl berbanding tikar getah sbb nampak kemas dan x serabut.

Di bawah saya ada share kedai yg patut korang kunjungi sdiri.Valoobuy ni sblm ni pemes di shopee.Kedai di sblm ni ada sri rampai tapi skang dah makin besar dan berpindah di setapak. Jadi mmg best utk dtg dan tgk sdiri.

Masuk kedai ni maciam2 ada.Utk vinyl floor pun ada bbrapa jenis.

IKLAN

Utk ketebalan 1.8m sekotak RM 105 (36pcs) kira2 utk 54sqf. staff situ cakap ni sesuai utk letak di dapur.

Utk ketebalan 2.0 mm RM 116 (36pcs) and sesuai letak di ruang tamu sbb kata nya bila pijak x keras mcm tebal 1.8mm

Untuk yg x brapa nak budget blh je beli sekotak pasang tunggu gaji lg beli lg sekotak. x salah kan. Kemampuan masing2.

IKLAN

Ni Sume jenis self adhesive dan mudah di pasang.sorg wat pun dah ckup.cuma beza nye perlu penelitian sikit sbb rumah saya pun saya perasan jenis senget jugak

Ekstra tip :

Sblm letak vinyl ni kena make sure lantai bersih. Lps cabut tikar getah saya sapu sumua dulu.Pastu saya vacuum plak. Pastu saya mop lantal tanpa sabun. Untuk celah2 n sudut2 tu saya lap pakai kain  Then Ips tu baru saya pasang vinyl

Tu sajerrr perkongsian saya. Makasih

Sumber : Liyana Elly