Tidak lama lagi  kita akan bulan Ramadan. Ketika ini sudah tentu ada yang bercadang untuk menunaikan solat terawih di masjid.
Selain itu, ada juga yang ingin melakukan solat terawih di rumah. Dengan jangkitan Covid-19 yang masih ada, jalan terbaik adalah melakukan solat terawih di rumah bersama keluarga terutamanya kaum wanita dan anak-anak.
Namun bagi yang mahu menunaikan solat terawih secara berjemaah atau individu jangan bimbang mengenai bacaan surah dalam solat terawih kerana ada bacaan surah pendek  boleh dilakukan semasa solat di rumah.
Kita sedia maklum surah Al-Fatihah merupakan surah yang perlu dibaca setiap rakaat. Memandangkan ada 8 dan 20 rakaat untuk solat terawih, berikut merupakan cadangan surah yang boleh  baca setiap malam. Boleh lah mula hafal surah-surah mudah ni.
Nak Solat Terawih Di Rumah, Ini 11 Surah Al-Quran Mudah Baca Dan Senang Nak Ingat.
11 CADANGAN SURAH AL-QURAN
Nak Solat Terawih Di Rumah, Ini 11 Surah Al-Quran Mudah Baca Dan Senang Nak Ingat. Nak Solat Terawih Di Rumah, Ini 11 Surah Al-Quran Mudah Baca Dan Senang Nak Ingat. Nak Solat Terawih Di Rumah, Ini 11 Surah Al-Quran Mudah Baca Dan Senang Nak Ingat. Nak Solat Terawih Di Rumah, Ini 11 Surah Al-Quran Mudah Baca Dan Senang Nak Ingat. Nak Solat Terawih Di Rumah, Ini 11 Surah Al-Quran Mudah Baca Dan Senang Nak Ingat. Nak Solat Terawih Di Rumah, Ini 11 Surah Al-Quran Mudah Baca Dan Senang Nak Ingat. Nak Solat Terawih Di Rumah, Ini 11 Surah Al-Quran Mudah Baca Dan Senang Nak Ingat. Nak Solat Terawih Di Rumah, Ini 11 Surah Al-Quran Mudah Baca Dan Senang Nak Ingat. Nak Solat Terawih Di Rumah, Ini 11 Surah Al-Quran Mudah Baca Dan Senang Nak Ingat. Nak Solat Terawih Di Rumah, Ini 11 Surah Al-Quran Mudah Baca Dan Senang Nak Ingat. Nak Solat Terawih Di Rumah, Ini 11 Surah Al-Quran Mudah Baca Dan Senang Nak Ingat.
Semoga surah pendek ini membantu kita istiqomah mengerjakan solat terawih. Selamat beramal!

Nak macam-macam info? Klik channel Telegram KELUARGA  atau join keluargagader club

Keluarga akan mengadakan program e-keluargagader : Jom Masak Menu Iftar Kegemaran Keluarga secara virtual pada 2 April ini jam 2.30 petang- 4.30 petang. Jom daftar ramai-ramai, kita belajar buat 2 menu berbuka yang istimewa daripada chef terkenal, Chef Amer. Hanya RM 20, dan anda layak menerima satu tiket Farm In The City secara PERCUMA dan banyak lagi hadiah menarik ditawarkan untuk peserta. Jadi usah tunggu lagi, jika anda berminat, daftar di link ini https://toko.ideaktiv.com/product/jom-masak-menu-iftar-kegemaran-keluarga/ Anda juga boleh whatsapp admin di 016-9647520 untuk info lanjut.

Nak Solat Terawih Di Rumah, Ini 11 Surah Al-Quran Mudah Baca Dan Senang Nak Ingat.

KELUARGA TALK: Nak tahu formula mengurus belanjawan keluarga dengan sistematik? Ikuti Keluarga Talk kali ini dengan tajuk ‘ Ringgit Diurus Keluarga Lebih Tenang’ bersama panel Prof Madya Dr Nuradli Ridzwan Shah Bin Mohd Dali Fakulti Ekonomi Dan Muamalat, Universiti Sains Islam Malaysia (USIM).

Terkini: E-TOUR KE FARM IN THE CITY. ENJOY!

IKLAN

MedicKeluarga: Dialisis, Peluang Kedua Pesakit Ginjal. Pakar Buah Pinggang Ni ada jawapannya.

MedicKeluarga: Obesiti dalam keluarga atasi cara selamat. 

MedicKeluarga: Berapa lamakah luka jahitan czer atau caesarean akan pulih? Bilakah masa sesuai untuk memulakan hubungan intim?

IKLAN

MedicKeluarga: Mandi malam ketika hamil. Ada pendapat kata nanti bengkak kaki. Pakar ini jelaskan lebih lanjut. 

MedicKeluarga: Betul ker ni, makan atau minum pati ikan haruan mampu sembuhkan luka operation dengan cepat? Pakar ini jelaskan lebih lanjut. 

IKLAN

Bintang Kecil: Periksa mata, kerana dari mata turun ke hati

Follow dan subscribe Youtube Channel @BintangKecilMy#BintangKecilMy #BintangKecil #KitakanJuara

Nak Solat Terawih Di Rumah, Ini 11 Surah Al-Quran Mudah Baca Dan Senang Nak Ingat.