Penuh rasa cinta dalam menjalin hubungan suami isteri tentu ianya cukup membahagiakan. Apatah lagi bila encik suami bersikap romantik dan manja pada pasangannya. Tiada kata dapat diungkapkan selain rasa syukur atas kurniaan Ilahi.

Namun dalam realiti kehidupan suami isteri, kita sering terdengar sikap romantik ini sukar untuk dipertahankan. Adakah ianya benar-benar begitu? Dan bagaimana pula harus kita lakukan untuk menjadikan suami ini terus romantik di sisi kita?

Menjawab soalan ini, apa kata kita baca perkongsian daripada wanita ini. Jom semak.


Bagaimana menjadikan suami anda romantik? 

Semalam kakfel bersembang lama dengan seorang kawan baik, katanya sekarang suami dia dah romantik. Dulu dia pelik kenapa suami kakfel layan kakfel macam puteri . Dia kata dia jeles. Dia fikir mesti kakfel ni sangat istimewa di mata suami hingga suami layan kakfel baik.

Disebabkan dia kawan baik dia banyak follow cara kakfel. Dia praktikkan apa yang kakfel buat perlahan lahan dalam hidup dia.

Dia jaga solat, dia jaga aurat, paling utama dia menjadi sangat rendah dengan suami. Dulu dia mengarah suami sebab nak suami ikut cakap dia, dulu dia juga melawan suami sebab dia rasa dia betul.

Lama lama dia ikut kakfel cakap, takda istilah boss atau profesional dalam tempat kerja , isteri tetap di bawah suami.

Ni gambar salah satu office kakfel. Di office cawangan mana pon kakfel dan suami berkongsi meja tapi 2 kerusi dan kerusi kakfel mestilah kecil dari suami.

Kita terlalu terikut ideologi barat, be profesional dalam berkerja suami isteri, nak gaduh gaduh kat tempat kerja balik rumah jangan dibawa, whatttt?

Masa gaduh di office confirm ke tak sakiti suami? Dah balik confirm ke suami tak terasa lagi? Even kita sendiri pon mesti terbawa bawa kan?

IKLAN

Sebab tu kakfel cakap nak menangi suami , audit diri… Kalau suami kita tak bagus bukan makna Allah uji dia. Boleh jadi Allah sedang uji kita.

Kakfel kalau nak cerita sikap buruk sangat banyak, kakfel degil, susah dengar pendapat orang, kakfel pon selalu marah suami dulu.

Tapi kakfel fikir, buat apa aku kahwin kalau aku takmau jadi isteri? Aku tetap nak jadi perempuan yang ikut kepala sendiri.

IKLAN

Hidup kita berkaitan siapa kita. Sekarang ni setiap malam kakfel mesti minta maaf dengan suami . Kakfel bukan selalu masak kat suami pon cuma kalau tengok suami tidoq malam , kakfel berusaha jaga anak sorang sorang.

Kalau tengok suami macam pening and sakit, cepat cepat ambik minyak urut.

Nampak suami moody, buatkan ayaq kat dia .kakfel yakin bila kakfel buat macam tu, suami tak sampai hati nak layan kakfel bukan bukan.

Suami juga manusia macam kita. Kita baik dia baik. Kalau kita baik dia nak jahat jugak. Doakan. “Jangan kita nak suami macam Ebit lew kalau kita taknak ubah jadi macam isteri dia ”

sumber : Felinna Fattah